RESSAM REMZİ TAŞKIRAN`DAN ANLAMLI SERGİ

Adıyaman Yetiştirme Yurdu?nda 18 yaşına kadar devlet korumasında kalan. Yetiştirme Yurdu?nda tahsil hayatını devam ettiren Ünlü Ressam Remzi Taşkıran YURT AY DER Yararına Ankara`da sergi açtı.

18.01.2016 16:01:36 0
RESSAM REMZİ TAŞKIRAN`DAN ANLAMLI SERGİ

Adıyaman Yetiştirme Yurdu’nda 18 yaşına kadar devlet korumasında kalan. Yetiştirme Yurdu’nda tahsil hayatını devam ettiren Ünlü Ressam Remzi Taşkıran YURT AY DER Yararına Ankara'da sergi açtı.

YURT AY DER'DEN BİR BAŞARILI ÇALIŞMA DAHA...

Merkezi Ankara'da bulunan ve Genel Başkanlığını Kudret Bulut'un üstlendiği YURT AY DER Derneği başarlı çalışmalarına devam ediyor.Ressam Remzi Taşkıran tarafından Geliri Yurtta kalan ve Yurttan  ayrılanlar için Yürütülecek Projelerde kullanılmak üzere düzenlenen ''HAYATA TUTUNANLAR RESİM SERGİSİ''ne ilgi giderek artıyor.

Ankara Büyükşehir Belediyesi Resim Galerisinde 16 Ocak 2016 Tarihinde Başkentli sanatseverlerin beğenisine sunulan sergide 43 Adet yağlı boya tablo sergileniyor,''HAYATA  TUTUNANLAR RESİM SERGİSİ'' 29 Ocak  2016 tarihine kadar sanat severlerin ziyaretine açık tutulacak.

YURT AY DER Genel Başkanı Kudret Bulut Artuklu Haber'den Abdullah Ortaç'a yaptığı açıklamada,:''Hayırsever Ankaralı Vatandaşların Sergimizi gezerek,Beğendikleri ve ilgi duydukları Resimleri satın alma yolu ile Derneğimize  katkı sağlamalarını  özellikle bekliyoruz''Dedi.Bulut,konuşmasında ilaveten şunları söyledi:''Serginin açılmasında Büyük Desteklerini Esirgemeyen,Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Melih Gökçek,Büyükşehir Belediyesi Sanat Galerisi Koordinatörü,Sayın Sibel Acar'a ve Sergisin açılması ve sonrasında emeği geçen Ankara Büyükşehir Belediyesi çalışanlarına  Şahsım ve Dernek Yönetim Kurulu adına sonsuz şükranlarımızı sunuyoruz''Dedi.

RESSAM REMZİ TAŞKIRAN KİMDİR?

Ünlü Ressam Remzi Taşkıran 1961 yılında Adıyaman'da doğdu. Ailevi nedenlerden dolayı küçük yaşlarda verildiği Adıyaman Yetiştirme Yurdu’nda 18 yaşına kadar devlet korumasında kaldı. Yetiştirme Yurdu’nda tahsil hayatını devam ettiren Remzi Taşkıran, sanata olan ilgisinin öğretmenleri tarafından fark edilmesiyle, resim yapması konusunda yönlendirildi.

Yetiştirme yurdundan ayrılmasının ardından zor bir dönem geçiren Remzi Taşkıran, vatani görevi esnasında resim yapma yatkınlığını daha da geliştirdi. Askerliğini tamamladıktan sonra da İstanbul’da bir süre basın ressamlığı yaptı, akabindeyse kendisine ait atölyesinde profesyonel çalışmalarını sürdürdü.

Bu zamana kadar 11 kişisel sergi açan Remzi Taşkıran, birçok karma sergilere de katıldı. Yurtiçi-yurtdışı özel ve devlet koleksiyonlarında yapıtları bulunan Taşkıran, resimle alakalı görüşlerini şu ifadelerle tanımlıyor:“Ben resmi yaparken değil, onu kurgularken yoruluyorum . Resimlerimin bitmiş hali benim için hiç de sürpriz olmuyor.. Çünkü bitmiş halini sanki önceden görüyorum. Renklerle aramda bir aşk yaşarım; onlarla konuşur, sohbet ederim. 
 
Benim yaşam enerjim resim yapmaktır. İnancım odur ki sanat duygu ve düşüncenin yetenek avantajıyla dışa vurumudur. Benim gibi eğitim almadan sanat yeterliliği olanlara ‘Allahtan vergili’ deniliyor, doğrudur. Çünkü ben rüyalarımda bile resim yapardım. Sanat bana göre para kazanma mesleği olmamalıdır yaşamın döngüsü ve profesyonellik bunu gerektiriyor. Resim yaparak geçiniyorum. Eğer hiç resim satamasaydım yine de yapardım. Çünkü canlılar yemeden yaşayamazlar, sanatçılar da üretmeden asla ve asla yaşayamazlar. Sanatla yaşama karşı her türlü duygu ve düşüncelerimizi ifade edebiliriz; olumlu ve olumsuz yönleri eleştirebiliriz. Sanat bir dışa vurum eylemidir. Sanatçı doğayı aynen taklit etmemeli; görünmeyeni görmeli ve hatta tamamen doğadan bağımsız kendi iç dünyasını soyut temalarla estetik bir biçimde ifade etmelidir Ruhunu ve yüreğini ortaya koymalıdır…”
 
Evli ve 3 çocuk babası Remzi Taşkıran, halen İstanbul’daki Resim Atölyesi’nde sanatsal çalışmalarına devam etmektedir. Birçok siyasetçi, iş adamı ve ünlülerin de yağlıboya portrelerini yapan Taşkıran, “sanat, ticaret olarak görülmemeli, sanat için yapılmalıdır” görüşünü savunanlar arasında yer alıyor…
 
 
ARTUKLU HABER AJANSI-ANKARA
 
HABER VE RESİMLER:ABDULLAH ORTAÇ

28.6° / 15.4°
  • BIST 100

    10643,60%3,14
  • DOLAR

    32,20% -0,22
  • EURO

    34,90% -0,22
  • GRAM ALTIN

    2504,01% 1,55
  • Ç. ALTIN

    3989,88% 1,04