REKTÖR HASAN AYRANCI İLE MÜSLÜMAN ÜLKELER VE ÜNİVERSİTE YAKINLAŞMASI

Çankırı Karatekin Üniversitesi müslüman Türk dünyası ve diğer müslüman ülkelerle özel ilişkiler geliştiriyor.

Gündem 7.06.2017 18:54:42 0
REKTÖR HASAN AYRANCI İLE MÜSLÜMAN ÜLKELER VE ÜNİVERSİTE YAKINLAŞMASI

Çankırı Karatekin Üniversitesi müslüman Türk dünyası ve diğer müslüman ülkelerle özel ilişkiler geliştiriyor. Üniversite bu kapsamda Türk Devletleri, Cibuti ve Sudan ile yakın ilişkiler geliştirmiş durumda. Bu ülkelerle yoğun öğrenci değişimi yanında "Eğiticilerin Eğitimi" programları sürdürülüyor.

 

Ramazan ayı vesilesi ile Çankırı Karatekin Üniversitesi Rektörü Prof Dr Hasan Ayrancı önceki gün TRT Avaz ekranlarında Ramazan ayına özel yayınlanan Bereket Sofrası Programında Üniversitede öğrenim gören üç ayrı ülkeden beş öğrenciyi iftarda misafir etti.

 

Rektör Ayrancı Cibuti, Türkmenistan ve Azerbaycan’dan gelerek Karatekin Üniversitesinde öğrenim gören öğrencileri ile bu ülkelerin ortak ramazan ayı yaşamını ve iftar sofraları hakkında değerlendirmelerde bulundu.

 

Hasan Ayrancı Türk yemek kültürünün önemli bir parçası olan Çankırı’ya has yemeklerle bezeli sofrada öğrencilerle iftar açtı.

 

Ramazan ayının müslümanlar için çok önemli bir ay olduğuna değinen Ayrancı bu ayın Kuran ayı olduğunu ve çok önemli bir gece olan Kadir Gecesinin de bu ayın içerisinde olduğunu söyledi. Programda Ramazan ayının müslüman ülkelerde aynı ruh ve özelliklerle idrak edildiği ifade edildi.

 

Hasan Ayrancı İnsanın ruh ve bedenden oluştuğunu dile getirerek son dönemde ruh kısmının ihmal edildiğini, adeta bir robot gibi yemek, içmek gibi faaliyetlerin ötesine geçemediğini belirtti. Ramazan ayının insana, bu bedene hayat veren hareket ettiren, htiren ve manevi olarak yükselten bir yönünün olduğunu hatırlattığının altını çizdi. Ayrancı Ramazan ayında oruç ibadeti ile insanın bedenini zayıflatırken ruh tarafının güçlenmesine imkân verdiğini,  oruç tutmanın sadece aç kalmak olmadığını, bu ibadetin insanı kötülükten, gıybetten tüm kötü hallerden uzak durmaya yönelttiğini belirtti.

 

Rektör Ayrancı, Ramazan ayının müslümanlar arasında örnek bir dayanışma mevsimi olduğunu, müslüman  misafir öğrencileri ile bu kapsamda hasbi hal ettiklerini, istek ve sorunlarını dinlediklerini söyledi.

 

Program sonunda Rektör Hasan Ayrancı yakın kültür coğrafyasında ki insanlarla aynı sofrayı paylaşmaktan mutluluk duyduğunu belirtti. Ayrancı günün hatırası olarak öğrencilere Çankırı’ya özel tuz lambası hediye etti.

 

 

ARTUKLU HABER AJANSI-ÇANKIRI


27.5° / 17.1°
  • BIST 100

    10706,49%0,59
  • DOLAR

    32,20% -0,01
  • EURO

    35,01% 0,02
  • GRAM ALTIN

    2519,76% 0,78
  • Ç. ALTIN

    4035,21% 0,78