REKTÖR AĞIRAKÇE`DEN TURİZM ÖĞRENCİLERİNE TAM NOT!

MAÜ ?Sosyal Tesis ve Uygulama Oteli? mutfağının faaliyete geçtiğini ve Yüksekokul öğrencilerinin teorik olarak almış oldukları eğitimlerini bu sayede pratiğe dökme fırsatı bulacaklarını belirten Mardin Artuklu Üniversitesi Rektörü Prf.Dr. Ahmet Ağırakç

Mardin 2.03.2015 13:36:14 0
REKTÖR AĞIRAKÇE`DEN  TURİZM ÖĞRENCİLERİNE TAM NOT!

Mardin Artuklu Üniversitesi Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu öğrencileri, eski PTT binasının restorasyonu tamamlanarak faaliyete geçen ‘Mardin Artuklu Üniversitesi Sosyal Tesis ve Uygulama Oteli’nde   uygulamalı ders niteliğindeki ilk konuklarını ağırladı.

Üniversite tarafından Mardin’in tarihi dokusuna uygun olarak  tadilat ve restorasyonu tamamlanan eski PTT binası, çeşitli eğitim hizmetlerinde bulunmak ve aynı zamanda vatandaşların sosyal ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla hizmete giren ‘Sosyal Tesis ve Uygulama Oteli’nde Turizm işletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu öğrencileri ilk uygulamalarını yaptılar.

Turizm Yüksekokulu öğrencileri tarafından Sosyal Tesis ve Uygulama Oteli’nin otantik mimarisinin eşliğinde Mardin’in geleneksel lezzetlerinin sergilendiği uygulama niteliği taşıyan Programa, Mardin Artuklu Üniversitesi (MAÜ) Rektörü Prof. Dr. Ahmet Ağırakça, İdari Yöneticiler  ve Öğretim Üyeleri katıldı.

Mezopotamya coğrafyasına ait çeşitli lezzetlerin  Artuklu Üniversitesi mutfağında işlenerek hem bölgenin yemek kültürüne katkı sağlayacağını, hemde üniversite olarak bölgenin yemek miras geleneğini  tüm dünyaya tanıtma noktasında deneyimli sektör elemanı yetiştirilmesinin  önemli olduğunu söyleyen  Ağırakça;

“Üniversitemiz  çok kültürlü ve pek çok uygarlığın köklü tarihsel ve kültürel birikimlerini miras almış bir bölgede konumlanmıştır. Bu birikimin yaşatılması ve üzerine yeni yorumların yeni tadların eklenmesi ile nesillere aktarılması noktasında Üniversite olarak büyük katkılar sunmayı hedefliyoruz ve bu çalışma ile Mardin de  turizm olgusuna büyük destek sağlıyor ve turizm ile eğitimi birleştiriyoruz ” dedi. 

Artuklu Yüksekokulu tarafından  düzenlenen  bu etkinlik ile MAÜ ‘Sosyal Tesis ve Uygulama Oteli’ mutfağının faaliyete geçtiğini ve Yüksekokul öğrencilerinin  teorik olarak almış oldukları eğitimlerini bu sayede pratiğe dökme fırsatı bulacaklarını  belirten Ağırakça, bölge kültürüne  has olarak hazırlanan yemeklere de  tam not verdi.


25.1° / 14.8°
  • BIST 100

    10535,87%2,09
  • DOLAR

    32,28% 0,02
  • EURO

    35,02% -0,15
  • GRAM ALTIN

    2473,55% 0,31
  • Ç. ALTIN

    3962,61% 0,35