RIZA KAYAALP`TEN TARİHİ ZAFER!

ASKİ Spor Kulübü Güreşçileri, Romanya?nın Başkent`i Bükreş?te düzenlenen Büyükler Avrupa Güreş Şampiyonası`nda elde ettikleri başarılarla bir kez daha Türkiye`nin gururu oldu.

Spor 17.04.2019 11:15:44 0
RIZA KAYAALP`TEN TARİHİ ZAFER!

 ASKİ Spor Kulübü Güreşçileri, Romanya’nın Başkent'i Bükreş’te düzenlenen Büyükler Avrupa Güreş Şampiyonası'nda elde ettikleri başarılarla bir kez daha Türkiye'nin gururu oldu. 

 

         Avrupa Güreş Şampiyonası'nda grekoromen stil 130 kilo finalinde Gürcü rakibi Iakobi Kajaia'yı yenen ASKİ Sporlu Güreşçi Rıza Kayaalp, altın madalyanın sahibi oldu. Üst üste 8, toplamda ise 9. kez Avrupa Şampiyonu olan Milli Güreşçi Rıza Kayaalp, Türk Güreş tarihinde Avrupa Şampiyonaları’nda en fazla altın madalya kazanan sporcu unvanını elde etti. Şampiyonada grekoromen stil 82 kiloda ise ASKİ Sporlu Milli Güreşçi Emrah Kuş da bronz madalya kazanırken, Şerif Kılıç da 5. oldu.

 

         Ankara Esenboğa Havaalanı’nda coşkuyla karşılanan Şampiyon güreşçileri ilk kutlayan Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş oldu.

                  

ŞAMPİYONLARA BAŞKAN YAVAŞ’TAN KUTLAMA PASTASI

 

         Avrupa Güreş Şampiyonası'nda Türk Bayrağı'nı göndere çektiren ASKİ Sporlu güreşçiler, ASKİ Spor Kulübü Başkanı Mehmet Genç, Kulüp antrenör ve yöneticilerini makamında ağırlayarak kutlama pastası kesen Başkan Yavaş, sporcuları tek tek tebrik etti.

 

         Türkiye'ye daha fazla şampiyonluk getirmek için çalışacağını söyleyen Rıza Kayaalp, “Bundan sonraki hedefim bu seneki Dünya Şampiyonası’nda altın madalya kazanmak ve daha önce alamadığım Olimpiyat altınını 2020’de Tokyo'da kazanmak. İnşallah Tokyo Olimpiyatları’nda yine bayrağımızı göndere çektireceğiz” dedi.

 

         “Sizlere maşallah diyorum, Allah nazardan saklasın” diyen Başkan Yavaş, ASKİ Sporlu güreşçilerin arka arkaya kazandığı başarılarla gururlandığını söyledi ve şöyle konuştu:

 

Hepinizi tebrik ediyorum. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olarak göğsümüzü kabarttınız. Bizim sizin üzerinizde henüz bir emeğimiz yok, emeği olan herkesten Allah razı olsun. Ankara Büyükşehir Belediyesi olarak elimizden geleni yapıp desteğimizi bundan sonra da sürdüreceğiz.”

 

 

ARTUKLU HABER AJANSI-ANKARA


28.3° / 15.8°
  • BIST 100

    9982,15%0,67
  • DOLAR

    32,41% -0,06
  • EURO

    34,81% 0,21
  • GRAM ALTIN

    2434,19% -0,17
  • Ç. ALTIN

    3980,20% 0,00