PRF.DR AZİZ SANCAR`IN EŞİ GWEEN MARDİNLİLERLE ADETA COŞTU

Mardin Artuklu Üniversitesi ve Mardin eğitim Vakfı (MARSEV) işbirliğinde, Mardin?in tanıtım ve gelişmesine katkıda bulunan kişi veya kuruluşlara verilen ?Mardin Tanıtım Ödülüne layık görülen Nobel Ödüllü Mardinli Bilim Adamı Prf.Dr.Aziz Sancar?a Dün Mar

Magazin 19.05.2016 07:58:53 0
PRF.DR AZİZ SANCAR`IN EŞİ GWEEN  MARDİNLİLERLE ADETA COŞTU

Mardin Artuklu Üniversitesi ve Mardin eğitim Vakfı (MARSEV) işbirliğinde, Mardin’in tanıtım ve gelişmesine katkıda bulunan kişi veya kuruluşlara verilen ‘Mardin Tanıtım Ödülüne layık görülen Nobel Ödüllü Mardinli Bilim Adamı  Prf.Dr.Aziz Sancar’a  Dün Mardin Kültür Evi'nde düzenlenen törende Ödülü verildi.

MAREV ve MARSEV tarafından Organize edilen,   Ödül törenine sabahın erken saatlerinde  Kendisi gibi biyokimya profesörü ve öğretim üyesi olan Gwen Boles Sancar ile birlikte, Ankara Mardin Kültür Evi’ndeki  törene Katılan NobelÖdüllü Bilim Adamı Prf.Dr.Aziz Sancar Mardinli hemşerilerinden yoğun ilgi gördü.

Ödül töreninden sonra Ankara Marev Müzik Topluluğu tarafından onuruna verilen Mini Konserde Söylenen Mardin Türkülerine zaman zaman eşlik eden Aziz Sancar ve Eşi, Gwen Boles Sancar ,Sahnede icra edilen hareketli Mardin Müziğine dayanamayarak, Mardin'in Ünlü Türküsü Sabiha Müziği  Eşliğinde Mardinli hemşerileri ile sahneye çıkarak Sabiha Türküsü ve Zılgıtlar eşliğinde bir süre oynadı.Gwen Boles Sancar Mardin Türküleri eşliğinde oynayarak  adeta 40  yıllık Mardinli Gibi ,yabancılık çekmeden  Mardinli Hanımlara  eşlik etti.

Mardinlilerden yoğun alkış alan ve Sempatikliği ile Mardinlilerin yoğun ilgisine hiç sıkılmadan yanıt veren Gwen Boles Sancar Mardinlilerin  gönlünde yer edindi.

Mardinli Bayanlarla kısa sürede kaynaşan Prf.Dr.Aziz Sancar'ın Eşi Kendisi de Kimya Profösörü olan Gwen Boles Sancar,Uzun süre Oyuna eşlik Etti.

Prf.Dr.Aziz Sancar'ın konşması sırasında ''Mardin Kızları Çok Güzeldir.'' demesi  ise salonda bulunan ve Çoğunluğu Mardinli Hanımlardan oluşan konuklar tarafından uzun süre alkışlandı.

 

 

ARTUKLU  HABER AJANSI-ANKARA

abdullah ortaç/özel haber


26.8° / 15.2°
  • BIST 100

    10322,45%0,52
  • DOLAR

    32,21% -0,09
  • EURO

    34,73% -0,19
  • GRAM ALTIN

    2450,52% 0,76
  • Ç. ALTIN

    3942,86% 1,69