POLİSEVİ`NE SALDIRANLAR YAKALANDI!

Gündem 21.09.2013 09:41:05 0
POLİSEVİ`NE SALDIRANLAR YAKALANDI!

Dikmen`de Emniyet Genel Müdürlüğü binası ile  hemen arkasında bulunan polisevine yönelik eş zamanlı olarak geçekleştirilen ve can kaıbına neden olmayan saldırıda, bina hafif şekilde hasar gördü.  Emniyet Genel Müdürlüğü`nün ek binasının bahçesine yakın bir yere ikinci bir saldırı gerçekleşti.

Saldırının, Çetin Emeç Bulvarı üzerindeki bir noktadan düzenlendiği öğrenildi.. Saldırı sırasında telaşa kapılan saldırganlar, olay yerinde  mühimmat bırakarak kaçtı.Olay yerinde terk edilen 1 Adet roket`in  etkisiz hale getirilmesi için bomba imha ekipleri çalışmalarını sürdürüyor. Yetkililer, olay yerinde incelemelerde bulunurken, geniş güvenlik önlemleri  

İçişleri Bakanı Muammer Güler "2 mermi isabet etti. Bir mermi Emniyet Genel Müdürlüğü ek binasına, bir mermi polisevi binasına isabet etti" dedi.

Emniyet Genel Müdürü Mehmet Kılıçlar ve Ankara Emniyet Müdürü Kadir Ay anında olay yerine gelerek incelemelerde bulundu.Saldırı ile ilgili yetkililerden bilgi alarak, saldırganların yakalanması  çalışmaları yakından takip edildi.

Ankara`daki tüm polis karakollarında güvenlik tedbirlerini arttırdı. Polise, çelik yelek giymesi talimatı verildiği belirtildi.

SALDIRGANLAR YAKALANDI

Saldırının ardından köpeklerle iz süren polis, tüm yollarda uygulama yaparak zanlıların şehri terk etmesini engelledi. Saldırganlarile  Ankara- Konya yolu Kepekli mevkisinde silahı çatışma yaşandı. Zanlılardan biri ölü diğeri ağır yaralı olarak ele geçirildi.

SALDIRGANLARDAN BİRİ DAHA ÖNCE AK PARTİ`YE SALDIRI DÜZENLEDİĞİ ANLAŞILDI

Öldürülen teröristin geçmişte AK Parti`ye saldırı düzenleyen Muharrem Karataş, yaralanan teröristin ise Serdar Polat olduğu belirlendi.Emniyet Genel Müdürlüğü (EGM), Ankara`daki polisevine yönelik saldırının zanlıların terör örgütü DHKP-C üyesi olduklarını açıkladı.

Emniyet Güçleri saldırılardan sonra çevrede çok yoğun güvenlik tedbirleri aldı çevre yollar kesilerek araçlarda kimlik kontrolleri ve arama  gerçekleştrildi.Saldırganların her türlü kaçış yolları engellendi.

Polis Helikopterleri  ve kokuya duyarlı eğitimli köpeklerle de iz sürmeye başlayan Ankara polisi, zanlıları Dikmen Keklipınarı Akpınar Mahallesi`ndeizini yakaladı. Zanlıların silahla ateş açmaları üzerine çıkan çatışmada Muharrem Karataş ölü, Serdar Polat ağır yaralı olarak ele geçirildi. ağır yaralı olarak ele geçirilen Polat, Numune Hastanesi`nde tedavi altına alınırken,Hastanede de yoğun güvenlik önlemleri alındı., Karataş`ın cesedini savcılık incelemeye aldı.

 


Anahtar Kelimeler:
23.6° / 12.3°
  • BIST 100

    10219,59%0,01
  • DOLAR

    32,21% 0,01
  • EURO

    34,77% -0,24
  • GRAM ALTIN

    2427,07% -0,70
  • Ç. ALTIN

    3925,56% -0,46