POLATLI`DA ELLER ŞEHİTLER İÇİN SEMAYA KALKTI

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından, 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitler Günü dolayısıyla 81 il ve 957 ilçede, sabah namazında anma programı düzenlendi.

19.03.2015 09:41:30 0
POLATLI`DA ELLER ŞEHİTLER İÇİN SEMAYA KALKTI

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından, 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitler Günü dolayısıyla 81 il ve 957 ilçede, sabah namazında anma programı düzenlendi.

Polatlı’da, Çarşı Cami’nde düzenlenen programa Polatlı Kaymakamı M. Nedim Tunçer, Polatlı Müftüsü Mehmet Muslu ve 250 civarında vatandaş katıldı.  Polatlı Müftüsü Mehmet Muslu günün önemini ve Çanakkale’de savaşan askerlerdeki üstün manevi ruhun zaferin kazanılmasında oynadığı rolü vurgulayan konuşma yaptı. Muslu konuşmasında şunları ifade etti."Dinimiz insan hak ve hürriyetini korumayı, barışın hasıl olabilmesini hedef edinmiştir. Savaş insanın hayatında genel manada tercih edilmemekle beraber bazen de hakların korunması, vatanın ve milletin bütünlüğünün bozulmaması için kaçınılmazdır. Bu yüzden ecdadımız canın, vatanın, namusun güvende olabilmesi, gök kubbede ezan seslerinin yankılanabilesi için canlarını ortaya koymuşlardır. Vatan sevgisinin milletimizde en yüce seviyede yaşandığı öylesine ispat edilmiştir ki vatanın her karış toprağı adeta kanla yoğrulmuştur. 18 Mart 1915'de Çanakkale'de şehit olanların ruhu vatanın kurtuluşuna vesile olmakla beraber aynı zamanda tek Allah inancını, İslam'ı da kurtarmıştır. I. Dünya Savaş'ında tam olarak ayakta kalan tek İslam devleti Osmanlı Devletiydi. Osmanlı İslam'ın son kalesi olduğu gibi Çanakkale de Osmanlı'nın son kalesiydi. Onun için Çanakkale'de Osmanlı'nın kurtuluş mücadelesi bütün İslam Dünyasının kurtuluş müjdesini taşıyordu. Mehmet Akif Ersoy bu gerçeği dizelerinde çok güzel bir şekilde ifade ediyor: Ne büyüksün ki kanın kurtarıyor Tevhidi. Bedr'in aslanları ancak, bu kadar şanlı idi.

Mehmet Akif Ersoy'un Bedrin aslanlarına benzettiği Çanakkale şehitlerimiz birlik-beraberliğin, merhametin, fedakarlığın en güzel örneklerini sergilemişlerdir. milletin, vatanın ve dinin bütünlüğünü koruyabilmek için anadan, babadan, yardan, diyardan ayrılıp hayatlarını ortaya koyan şehitler Allah katında övgüye mazhar olmuştur." diye konuştu.

Program da şehitlere, Tekbir, tehlil, salât-ü selâm getirilirken, Seçkin hafız ve kârîlerden Kur’an-ı Kerim (Yasin) tilaveti ve Kaside/İlahiler okundu.

Yapılan programın sonunda, İlçe Müftüsü Mehmet Muslu, şehitler için dualar okudu. Eller şehitler için semaya açıldı. Duadan sonra Polatlı İlçe Kaymakamı M. Nedim Tunçer ve Polatlı Müftüsü Mehmet Muslu vatandaşlara, Çanakkale’de şehit düşen askerlerimizin yemeği yağlı buğday çorbası ve ekmek ikramı yaptılar.

 

ARTUKLU HABER AJANSI-ANKARA

HABER;RÜZGAR KABASAKAL


20.2° / 9.7°
  • BIST 100

    10336,5%0,68
  • DOLAR

    32,26% 0,08
  • EURO

    34,70% -0,16
  • GRAM ALTIN

    2400,45% -0,35
  • Ç. ALTIN

    3903,08% 0,24