PENDİK BELEDİYE BAŞKANI ŞAHİN`DEN HASAN ANUK`A PLAKET

Pendik 10. Geleneksel Sanatçılar Buluşması`na,Mardin sakatlar Derneği adına Telkari Standı açarak fuara katılan Dernek Başkanı Hasan Anuk`a Pendik Belediye Başkanı Dr.Kenan Şahin tarafından plaket sunuldu.

Mardin 21.09.2014 11:57:45 0
PENDİK BELEDİYE BAŞKANI ŞAHİN`DEN HASAN ANUK`A PLAKET

Pendik  10. Geleneksel Sanatçılar Buluşması`na,Mardin sakatlar Derneği adına Telkari Standı açarak fuara katılan Dernek Başkanı Hasan Anuk`a Pendik Belediye Başkanı Dr.Kenan Şahin tarafından plaket sunuldu.

İstanbul`da Pendik Belediyesi tarafından Organize edilen 10. Geleneksel Sanatçılar Buluşması, 52 ülkeden sanatçıların katılımı ile başladı.  Türk ve dünya kültürlerini yan yan görmek, unutulmaya yüz tutmuş el sanatlarını tanıtmak amacıyla düzenlenen festivale 56’sı yabancı 82 sanatçı katılıyor.

Her yıl dünyanın geleneksel kültürünü yaşatan en ünlü ustalarını bir araya getiren Pendik Geleneksel Sanatçılar Buluşması, bu yıl katılımcı ülke rekoru kırdı.  Türkiye’nin çeşitli illerinden ve 51 yabancı ülkeden gelen sanatçılar, Pendik Sahil Etkinlik alanında kurulan stantlarda yan yana ürünlerini sergilemeye başladı.  Etkinlik alanında folklorik bebeklerden kilimlere, takılardan hediyelik eşyalara; ahşap, deri, bakır, hasır ve kumaş işlemeciliğinden seramik ve minyatüre , cam üflemeden çini ve  hediyelik eşyalara kadar yüzlerce ürünü görmek ve nasıl yapıldığını izlemek mümkün .  Dünya kültürlerini  buluşturan festival,  Pendik Belediyesi, IRCİCA, CIOFF, Kültür Bakanlığı (GESIM) ve Uluslararası Festivaller Birliği Derneği işbirliği ile gerçekleşiyor.

Dünya çapında kültür organizasyonu

Katılımcı ülke ve sanatçı bakımından dünyada rekor sayılabilecek bir kültür organizasyonu gerçekleştirdiklerini belirten Pendik Belediye Başkanı Dr. Kenan Şahin, sanatın da sanatçının da dünyada pek çok yorumunu gördüklerini dile getirdi. İçinden çıktığı toplumun değerleriyle bezenmiş, işini gururla yapan sanatçılar ile buluştuklarını söyleyen Başkan Şahin; “Binlerce yılın birikimi ile günümüze kadar gelen geleneksel sanatlar ile tanışıyoruz. Bugün IRCICA ile de ortak çalışarak festivali farklı bir noktaya taşıdık. Bu festival, 52 ülke 82 sanatçıyla 10 gün boyunca sanatseverlere kapılarını açık tutacak.”dedi.”

 “İslam ülkesinden birçok sanatçı desteği sağladık”

IRCICA Genel Direktörü Halit Eren ise Pendik Belediyesi ile birlikte yapılan ortak çalışma ile festivale İslam ülkelerinden birçok sanatçı getirdiklerini belirtti. Eren, bu yıl 10.’su gerçekleşen, uzun soluklu bir festivale imza atan Pendik Belediyesine teşekkür etti. Pendik Kaymakamı Osman Tunç ise ilçede kültür sanat çalışmalarını çok üst düzeyde gördüğünü ve bu festivalde emeği geçenleri tebrik ettiğini dile getirdi.

“Pendik 10 gün kültürün merkezi olacak”

AK Parti İstanbul Milletvekili Osman Boyraz Maltepe’de yaşayan biri olarak Pendik’i yakından takip ettiğini, ilçedeki bu değişim ve dönüşümü kıskandığı belirterek festivale gelenleri gülümsetti.  AK Parti İstanbul Milletvekili Erol Kaya, Pendik için 15 yıl hizmet ettiğini ve artık bu şehirden dünya çağında entelektüel sanatçılar çıkması gerektiğini dile getirdi. Kaya, geleneksel saantçıların buluşmasına destek veren tüm kuruluşlara teşekkür etti. AK Parti Grup Başkanvekili ve İstanbul Milletvekili Mihrimah Belma Satır ise, bu festival ile Pendik’in 10 gün boyunca kültürün merkezi olacağını vurguladı. Satır, kültürlerin ve farklılığın paylaşılması açısından birçok yabancı sanatçının yer aldığı festivalin çok önemli olduğunu kaydetti.

Her akşam ayrı bir etkinlik var

Öte yandan Pendik sahildeki etkinlik alanında 28 Eylül’e kadar sürecek organizasyon kapsamında her akşam Türk Sanat Müziği konserleri ve halk oyunları gösterileri de yer alacak.

 

ARTUKLU HABER AJANSI-İSTANBUL



25.5° / 14.2°
  • BIST 100

    10045,70%-0,37
  • DOLAR

    32,43% -0,08
  • EURO

    34,74% -0,03
  • GRAM ALTIN

    2418,84% -0,12
  • Ç. ALTIN

    3886,52% 0,00