PEN ÜYESİ YAZAR BÜLENT TEKİN DE HDP`DEN ADAY ADAYI OLUYOR

Mardinli PEN Üyesi yazar ve Televizyon sunucusu Bülent Tekin 7 Haziran 2015 tarihinde yapılacak Milletvekili Genel seçimlerinde Mardin HDP`den Milletvekili aday adaylığı başvurusunda bulunacak.

Siyaset 11.02.2015 23:01:38 0
PEN ÜYESİ  YAZAR BÜLENT TEKİN DE HDP`DEN ADAY ADAYI OLUYOR

Mardinli PEN Üyesi yazar ve Televizyon sunucusu Bülent Tekin 7 Haziran 2015 tarihinde yapılacak Milletvekili Genel seçimlerinde Mardin  HDP'den Milletvekili aday adaylığı başvurusunda bulunacak.
Bazı seçim anket sitelerinde ismi geçen ve HDP Adayı olarak anketlerde 3.sırada gözüken Yazar Bülent TEKİN,Tam bir halk adamı olarak,Mardin'de HDP için önemli seçim katkısı sağlayabilecek adaylar arasında gösteriliyor. 

BÜLENT TEKİN KİMDİR ?
Bülent Tekin (d. 15 Şubat 1954) Kürt şair ve yazar. Mardin’in Derik ilçesinde doğdu.[1] Aslen Mardin’in Ömerli ilçesi Çınaraltı (Rissin) köyündendir. İstanbul Devlet Mühendislik ve Mimarlık Akademisi (Galatasaray) Kimya Mühendisliği ve ODTÜ (Gaziantep Kampusu) İnşaat Mühendisliği mezunudur. Üniversite yıllarında Duygu adlı bir senaryo çalışmasında bulunmuştur. Bu eser bir Sinema dergisinde fotoroman şeklinde senaryo edilmiştir. 70’li yılların şartlarında yazmış olduğu, “Oğul(roman)”, “Para(roman)”, “Toplu(msal) Şiirler(şiir)”, “Şili Sosyalizmi(araştırma-inceleme)” adlı kitap çalışmaları polis tarafından alındığından bu eserlerin basılma olanağı olmamıştır. Bülent Tekin Edebiyatçılar Derneği, BESAM, TYS, Güneydoğu Gazeteciler Cemiyeti (Fahri üyelik) ve Mezopotamya Gazeteciler Cemiyeti ve PEN[2] üyesidir. Gırgır Dergisi’nde de yazmıştır.[3] Ayrıca Dijle Tv’de yayınlanmış olan “Bülent Tekin ile Tarafsız Bakış” programını sunmuştur.[4] Evli, iki çocuk babasıdır.

Bülent Tekin, Abdülaziz Tekin'in (Azîzê Pîrê) oğlu olarak Derik'te dünyaya geldi. İlkokula Derik'te başladı fakat babası daha iyi bir eğitim görmesi için onu Mardin’e gönderdi. İlkokul öncesi ilçede olmalarına karşın babasının mesleğinden dolayı, arada sırada görüşen aileler vasıtasıyla Murathan Mungan ile çocukluk arkadaşı oldu. Ortaokulun iki yılını Ankara’da, son yılını Çermik’te okudu. Liseyi Diyarbakır Ziya Gökalp Lisesi’nde tamamladı.

Bülent Tekin Edebiyatçılar Derneği, BESAM, TYS, Güneydoğu Gazeteciler Cemiyeti (Fahri üyelik) ve Mezopotamya Gazeteciler Cemiyeti ve PEN[2] üyesidir. Gırgır Dergisi’nde de yazmıştır.[3] Ayrıca Dijle Tv’de yayınlanmış olan “Bülent Tekin ile Tarafsız Bakış” programını sunmuştur.[4] Evli, iki çocuk babasıdır.


23.9° / 17.5°
  • BIST 100

    10218,60%-0,49
  • DOLAR

    32,19% -0,11
  • EURO

    34,79% 0,17
  • GRAM ALTIN

    2444,59% 0,51
  • Ç. ALTIN

    3950,05% 1,88