``PARK MAFYASINI GÖKÇEK YARATTI``

CHP GRUP BAŞKANVEKİLİ LEVENT GÖK OTOPARK TERÖRÜ NEDENİYLE BİR GENCİN HAYATINI YİTİRMESİ ÜZERİNE BASIN TOPLANTISI DÜZENLEDİ. ?BU SONUCA GELİNMESİNDE ANKARA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI MELİH GÖKÇEK?İN BİRİNCİ DERECEDE SORUMLULUĞU VARDIR? DEDİ

10.07.2015 17:34:32 0
``PARK MAFYASINI GÖKÇEK YARATTI``

Levent GÖK, basın açıklamasına Otopark Cinayetinin neden ve sonuçları üzerinde değerlendirme yaparak başladı: “Dün Ankara’da göz göre göre bir cinayet işlendi. Bu cinayet aslında kendisini gösteriyordu. Ankara’da Ankara halkının kullandığı cadde ve sokakları kendisine hak olarak gören bir Ankara Büyükşehir Belediye Başkanının kaprisleri, Ankara halkının kaynaklarını en küçük noktasına kadar sömürme anlayışı, ne olduğu belli olmayan ihalelerle Ankara’nın kaldırımlarını, caddelerini, sokaklarını otoparkçı, değnekçi terörüne alet eden anlayışı, dün Ankara’da 21 yaşında bir yurttaşın hayatını kaybetmesine neden oldu” dedi.

Bu anlayışın arkasında biliniz ki, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’in birinci derecede sorumluluğu vardır.

CADDELER, SOKAKLAR KAMUNUN MALIDIR.

“Caddeler, sokaklar kamunun malıdır” diyen Levent Gök şöyle devam etti:  “Kamuya terk edilen alanlardır. Bu caddelere dökülen asfaltın bedelini dahi belediyeler yurttaşlardan alırlar ve kullanıma açarlar. Ama cadde, sokak ve kaldırımların bir otopark olarak tahsisiyle ilgili olarak dünyanın hiçbir yerinde görülmeyen bir uygulamayı Ankara Büyükşehir Belediyesi uzun yıllardır devam ettirmekte ve Ankara’nın kendi öz malı olan sokak ve caddelerden para kazanmaktadır.

Bu para kazanma o denli büyük boyutlara gelmiştir ki, oradan elde edilen kârın iştah açıcı ve daha da fazla gelir elde etmeye dönük davranışları Ankara’nın hemen hemen bütün caddelerinin, sokaklarının otopark olarak kullanılmasına izin veren ve otopark olarak kullanımı bir bedel karşılığında olmasını zorunlu kılan bir belediye anlayışı ile Ankaralıları karşı karşıya bırakmıştır.

Ankara Büyükşehir Belediyesinin buna hakkı yoktur. Ankara Büyükşehir Belediyesi, tam tersine yeni otopark alanları inşa ederek Ankaralıların hizmetine sunmak durumundadır.”

KALDIRIMLAR, SOKAKLAR, CADDELER HALKIN KENDİ MALIDIR

Gök, Rüzgarlı esnafına baş sağlığı diledi, konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Kaldırımlar, caddeler, sokaklar halkındır, çocuklarındır, yurttaşlarındır, vatandaşlarındır. Ama  böylesi bir gelir anlayışını sürdüren zihniyet otopark mafyasının artmasına, yurttaşların, esnafın çaresiz kalmasına, yurttaşlarla esnafın karşı karşıya gelmesine neden olmuş ve ne yazık ki böylesi bir durum da başta Ankara Büyükşehir Belediyesi olmak üzere, Ankara’yı yöneten Ankara Valiliğince sessiz kalınmasına, İçişleri Bakanının, hükümetin  göz yummasına dönüşmüş ve sonuçta dün yurttaşlarla otoparkçılar arasında çıkan bir çatışmada bir yurttaşımız ne yazık ki hayatını kaybetmiştir.

 

RÜZGÂRLI ESNAFINA BAŞSAĞLIĞI, ÖLEN YURTTAŞIMIZA ALLAH’TAN RAHMET DİLİYORUM.

Ankara’nın en eski ve köklü sokaklarından biri olan Rüzgarlı Sokak’ta çok uzun yıllardır esnaflık yapan tüm esnaf kardeşlerimize baş sağlığı, hayatını kaybeden genç kardeşimize Allah’tan rahmet diliyorum.

Bugün bu tablo Rüzgârlı Sokaktadır, yarın Tunalı Hilmi’de, ertesi gün Bahçelievlerde, Kenedi Caddesinde Ankara’nın her yerini saran bir hal almıştır.”

Levent Gök şu sorulara yanıt verilmesini istedi: 

-İçişleri Bakanı bu cinayetin sorumlusu olarak kimi görüyorsunuz?

-Ankara Büyükşehir Belediye Başkanının yıllardır uyguladığı ve Ankara halkına dayattığı bu sistemin sorumlusunu yargı önüne çıkartacak bir tasarrufta bulunacak mısınız?

-Birinci soru budur. Bu basit bir hadise değil. Ankara Valisi, bu otopark terörüne son vermek açısından yetkinizi ne zaman kullanacaksınız?”

Geçici hükümetin harıl harıl atamalar yaptığını dile getiren Levent Gök, otopark gelirlerinşn nereye bağışlandığının araştırılmasını istedi, Gök şöyle dedi:

“Geçici Hükümet bir yandan harıl harıl atamaları yapıyor, bir tane yurttaşınızı koruyamıyorsunuz. Bir tane yurttaşımızı koruyamadılar, yazıktır.

Böylesine bir gerekçeden dolayı insanın hayatını kaybettiği bir ülkede yaşıyoruz maalesef. Acıdır hüzün vericidir.

Ama bunun başlıca sorumlusu Ankara Büyükşehir Belediye Başkanıdır. Daha bu olay yaşanırken Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı tekrar Ankara’nın çok önemli cadde ve sokaklarını ihale ile otopark kullanımına otoparkçılara vermek üzere kararlar alıyor.

Böyle bir tabloyu göre göre alıyorlar bu kararları. Bu tartışmalar yoğun bir şekilde yaşanıyor. Bir insan hayatını kaybediyor. Ankara Büyükşehir Belediyesinden böyle bir karar çıkıyor. Bu ne aymazlıktır.

Bu gelirin yüksekliği, Ankara Büyükşehir Belediyesinin iştahını kabartmaktadır. Ama bir başka yön daha vardır. O sorunun cevabını basın mensubu olarak sizde araştırmalısınız.  

BU OTOPARKLARDAN ALINAN GELİR ACABA HANGİ  SPOR KULÜBÜNE BAĞIŞ OLARAK GERİ DÖNMEKTEDİR?

ANKARA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI HAKKINDA SORUŞTURMA BAŞLATILMALI, ÖLEN YURTTAŞIMIZIN HESABI SORULMALIDIR.

Bu otoparklardan alınan gelir acaba hangi spor kulübüne bağış olarak geri dönmektedir? Sorulardan bir tanesi de budur. Ankara halkının soyulmasına, teröre, bir şiddete maruz bırakılmasını asla kabul etmiyoruz. İçişleri Bakanını, Ankara Valisini göreve davet ediyoruz. Derhal bu konuda Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı hakkında soruşturma başlatılmalı, ölen yurttaşımızın hesabı sorulmalıdır. Bu kirli ilişkiler ağı, tek tek ortaya konulmalı, Ankara’nın caddelerini ve sokaklarını parsel parsel satanlardan kiralayanlardan hesap sorulmalıdır. Hodri meydan! Ankara Valisini ve İçişleri Bakanını, Başbakanı göreve davet ediyorum. Bu kolay atlatacağımız bir sorun değil. Ortada bir sorun var, sorunun merkezinde Ankara Büyükşehir Belediyesi var.”

Levent Gök, Melih Gökçek’in hesap vermesi gerektiğini belirterek Ankara İl Başkanlığımız ve Ankara Büyükşehir Belediyesi Meclis Grubumuz önümüzdeki günlerde hukuki süreci de başlatacaklardır.” dedi

 

MELİH GÖKÇEK HESAP VERMELİDİR

Bütün esnaf ayakta. Rüzgarlı sokakta iki gün esnafımız kepenk kapatma kararı aldı. Yarın başka cadde ve sokaklarda yaşayan esnafımız bu eyleme başlayacak. Ankara’da kendini gösteren ve bağıra bağıra gelen bir sorun yöneticilerin basiretsizliği, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı’nın kaprisi, beceriksizliği ve Ankara halkından ne kopartırsam kârdır anlayışıyla sürüklediği bir yönetim anlayışı yüzünden bugün bu noktaya gelmiştir. Ve bunun başlıca sorumlusu Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkanıdır. Hesap vermelidir Melih Gökçek. Hesap vermelidir.

HUKUKİ SÜREÇ BAŞLATILACAK

Böyle bir tabloyu Ankara halkı hak etmiyor. Bu konuda Ankara Büyükşehir Belediyesinde alınmış olan bütün kararlarla ilgili Ankara İl Başkanlığımız ve Ankara Büyükşehir Belediyesi Meclis Grubumuz önümüzdeki günlerde hukuki süreci de  başlatacaklardır.

CHP TÜRKİYE’Yİ HÜKÜMETSİZ BIRAKMAYACAK SAYISAL ÇOĞUNLUĞU OLAN AMA İLKELERİ OLAN BİR KOALİSYON ARAYIŞINI SÜRDÜRECEĞİNİ İFADE ETMİŞTİR

CHP Grup Başkanvekili Levent Gök, Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun pazartesi yapacağı koalisyon ziyareti öncesinde, “Biz taktik peşinde değiliz, biz samimiyet peşindeyiz. CHP halkın verdiği mesajı en doğru bir şekilde yorumlayarak pozitif bir yaklaşımla Türkiye’yi hükümetsiz bırakmayacak sayısal çoğunluğu olan ama ilkeleri olan bir koalisyon arayışını sürdüreceğini ifade etmiştir” dedi.

Gök, TBMM’de düzenlediği basın toplantısında basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

TAKTİK PEŞİNDE DEĞİLİZ

Hükümeti kurma görevi verilen Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun, pazartesi CHP’yi ziyaret edeceğini hatırlatan Gök, “Biz taktik peşinde değiliz, biz samimiyet peşindeyiz. 7 Haziran seçimleri ortaya çıkardığı tablodan sonra CHP halkın verdiği mesajı en doğru bir şekilde yorumlayarak pozitif bir yaklaşımla Türkiye’yi hükümetsiz bırakmayacak sayısal çoğunluğu olan ama ilkeleri olan bir koalisyon arayışını sürdüreceğini ifade etmiştir. Son derece samimi bir şekilde ve yapıcı bir şekilde CHP bu görüşmeleri yapacaktır, izleyecektir ve CHP’nin benimsediği ilkeler çerçevesinde gelişecek görüşmeler olumlu sonuçlanırsa bunu da kamuoyuyla paylaşacaktır. Resmi temasların başladığı ilk günleri yaşıyoruz. Pazartesi bunun birinci günü olacak. Resmi görüşmelerden sonra artık partilerin atacakları adımlar ve tavırlar daha da netleşir ama biz yapıcı son derece samimi bir tablo içerisinde görüşmeleri takip edeceğimizi ifade etmek istiyorum” dedi.

CHP’nin görüşme heyetine ilişkin soruya Gök, “Şu anda Davutoğlu’nun heyeti belli olmadığı için biz de CHP olarak heyetimizi belirlemedik” yanıtını verdi.

SONUÇ ALINAMAMASI HALİNDE BİR ERKEN SEÇİMİN OLACAĞI ZATEN ANAYASAL ZORUNLULUK

Erken seçim iddiaları konusundaki soruya da Gök, “Tablo ortada, koalisyon seçenekleri konusundaki aritmetik belli, eğer bu tablolar gerçekleşmezse elbette onun bir zorunlu sonucu olarak da erken seçim ortada yani biz de CHP olarak bu çalışmaların sürmesiyle ve olumlu bir sonuç alınamaması halinde bir erken seçimin olacağı zaten anayasal bir zorunluluk. Herhangi bir o şekilde erken seçimle ilgili belirlenmiş bir tavrımız yok ama yapıcı ve samimi bu çalışmaları izlemeye devam etmeye kararlılık içerisinde olduğumuzu ifade ediyorum” yanıtını verdi.

 
ARTUKLU HABER AJANSI-ANKARA

25.1° / 14.8°
  • BIST 100

    10320,00%1,59
  • DOLAR

    32,24% -0,03
  • EURO

    35,03% -0,07
  • GRAM ALTIN

    2467,52% 0,07
  • Ç. ALTIN

    3948,78% 0,00