PINAR HOLT, YAZA GİRERKEN HANIMLARA TEKNOLOJİ DİYETİ TAVSİYE ETTİ

Batıköy Anneleri davetlisi olarak ?Aile İçi İletişim ve Kontrollü Teknoloji Kullanımı? konulu bir söyleşi yapanDavranış Bilimci, Yazar ve Konuşmacı Pınar Holt, hanımlara önemli bilgiler paylaştı.

Gündem 9.05.2018 00:03:29 0
PINAR HOLT, YAZA GİRERKEN HANIMLARA TEKNOLOJİ DİYETİ TAVSİYE ETTİ

Yazar, Davranış Bilimci ve Konuşmacı Pınar Holt, BatıköyAneleri davetlisi olarak Aile İçi İletişim ve Kontrollü Teknoloji Kullanımı’ başlıklı söyleşiye katıldı. 

 

Batıköy Anneleri davetlisi olarak ‘Aile İçi İletişim ve Kontrollü Teknoloji Kullanımı’ konulu bir söyleşi yapanDavranış Bilimci, Yazar ve Konuşmacı Pınar Holt, hanımlara önemli bilgiler paylaştı.

 

Batıköy Anneleri kurucuları Deniz Tanyer, Gizem Özmen ve Sabiha Sarıgül’ün organize ettiği ve yaklaşık 100 hanımın katıldığı sabah kahvaltılı söyleşi, Savarona Restoranda gerçekleşti. 

 

Hanımların yoğun ilgi gösterdiği kahvaltılı söyleşi de Pınar Holt, ön basımı yapılan ‘HAYATA BAĞLAN’ adlı kitabından bahsederek hanımlara; Bedenimizi disipline etmek için nasıl besin diyeti yapıyorsak, ruhumuzu da disipline edebilmekadına teknoloji diyeti yapmanın yaz aylarında bir fırsat olabileceğini’ bildirdi. 

 

Teknoloji Diyeti Menüsü

 

Pınar Holt, ‘HAYATA BAĞLAN’ adlı kitabında yer alan ve kızıyla birlikte kendi hayatına da uyarladığı 14 maddeden oluşan ‘Teknoloji Diyeti Menüsü’ uygulamalarını BatıköyAnneleri ile paylaşmaktan mutluluk duyduğu nu bildirdi. 

 

Pınar Holt sözlerine şu şekilde devam etti:

 

Etrafımız televizyon, bilgisayar, telefon, tabletlerle kuşatılmış durumda, kaçarımız yok! Bunu öncellikle bir kabullenelim.Ancak özellikle biz anneler, sağlıklı nesiller yetiştirebilmemiz içinçok farkında, çok uyanık, çok donanımlı ve bilgi sahibi olmalıyız ve bunun için de elimizden geldiğince çok bilgi araştırması yapmalı, okumalı ve katılabildiğimizce çok eğitime katılmalıyız!’

 

Çeşitli deney, eğlenceli oyunlar ve video gösterimiyle sona eren söyleşi ardından Pınar Holt, katılımcı annelerle hatıra fotoğrafları çektirip, kitabını imzaladı ve sohbet etti.

 

 

 

PINAR HOLT KİMDİR?

 

Yazar, Davranış Bilimci ve Konuşmacı Pınar Holt, İstanbul’da doğdu. 12 yaşında 1 kız çocuğu annesidir.

1997 -1999 yılları arasında İngiltere’de Dil eğitimi aldıktan sonra Türkiye’ye döndü.

2013 yılında California Janus Universitesi Davranış Bilimleri bölümünde lisans eğitimini tamamladı. Halen Atatürk Üniversitesi Çocuk Gelişimi bölümü eğitimine devam etmektedir.

2013 yılından beri Türkiye ve Avrupa'da çeşitli gazete, haber sitesi, PDR ve Kadın Magazin dergilerinde Anne & Çocuk İlişkileri ve Çocuk & Ergen Gelişimi üzerine köşe yazıları yayınlanmaktadır. 

2016-2017 yılında ‘Oyun ve Masal Terapisi’ eğitimiyle birlikte, The University of Warwick’ten ‘Bebek Zihin Gelişimi’ üzerine eğitimlerini tamamlayarak, İstanbul başta olmak üzere Türkiye’nin birçok yerinde annelerle buluşup ‘0-5 Yaş arası Bebek & Çocuk Gelişimi ve Davranışları’ üzerine seminerler vermektedir.

Bununla beraber Amerika’da bulunan Zur Institute’den ‘Childeren, Technology Addiction, Parenting and the Future’ ‘Çocuklar, Teknoloji Bağımlılığı, Ebeveynlik ve Gelecek...’ konulu eğitimi alarak, birçok kurum, okul, vakıf ve belediyelere ‘Pınar Holt ile Teknoloji Diyeti’ başlıklı sunumuyla konuşmacı olarak katılmaktadır.

20 yıldır özel sektörde Siemens, BenQ, Microsoft, Avea, Türk Telekom, AİrTies gibi teknoloji devleriyle çalışarak edindiği iş tecrübesi ve akademik bilgilerini harmanladığı Çocuk & Ergen ve Aile içinde ‘Kontrollü Teknoloji Kullanımı’ konusuyla ilgili ‘HAYATA BAĞLAN’ adlı kitap çalışmasını bitirmiştir. 

Pınar Holt, İstanbul Down Sendromlular Derneği Yönetim Kurulu Üyesi, Uluslararası Down Federasyonu Başkan Yardımcısıdır.


19.9° / 10.4°
  • BIST 100

    10336,5%0,68
  • DOLAR

    32,26% 0,08
  • EURO

    34,70% -0,16
  • GRAM ALTIN

    2400,45% -0,35
  • Ç. ALTIN

    3903,08% 0,24