ÖZASLAN: İKİ ÖNEMLİ GÜNÜ BİRLİKTE YAŞIYORUZ

Miraç Kandili ve dünya basın özgürlüğü günü nedeniyle yazılı bir açıklama yapan Ankara Kulübü Derneği Genel Başkanı Dr. Metin Özaslan, "3 Mayıs tarihi hem Miraç Kandili hem de dünya basın özgürlüğü günü olarak ayrı bir önem ifade ediyor."dedi.

3.05.2016 19:31:01 0
ÖZASLAN: İKİ ÖNEMLİ GÜNÜ BİRLİKTE YAŞIYORUZ
 
Miraç Kandili ve dünya basın özgürlüğü günü nedeniyle yazılı bir açıklama yapan Ankara Kulübü Derneği Genel Başkanı Dr. Metin Özaslan, "3 Mayıs tarihi  hem Miraç Kandili hem de dünya basın özgürlüğü günü olarak ayrı bir önem ifade ediyor."dedi.
 
BASIN KONUSUNDA HERKESE GÖREV DÜŞÜYOR
 

Dürüst, namuslu, ahlaklı, mesleğin tarafsız yansız temel özelliğini her türlü olumsuzluklara rağmen yürüten gazetecilerin onur savaşı verdiği bu süreçte; aydınlara, siyasetçilere, iş adamlarına büyük görev düştüğünü ifade eden Özaslan şunları söyledi:Haberin sakıncalı, gazetecinin terörist olarak tanımlandığı, halkın haber alma hakkının yayın yasaklarıyla engellendiği bir Türkiye, çağdaş dünya’dan kopmaktadır.

Gazetecilikte; insani duygular, dini duygular, ideolojik duygular ikinci planda olmak zorundadır.

 
KANDİLDE BARIŞ VE KARDEŞLİK MESAJLARI VERİLMELİ
 
Toplumun gergin ve zor günlerden geçtiğini belirten Özaslan, "en azından dini ve milli bayramlarımızda dostluğu, kardeşliği, barışı ön plana çıkaracak mesajlar verelim. Her gün kavga hergün şiddet olaylarını izliyoruz televizyonlarda. İnsanlarımız huzur ve barış istiyor. Toplumun bu hassasiyetine önem vermek zorundayız." dedi.

25° / 13.5°
  • BIST 100

    10169,43%-0,04
  • DOLAR

    32,29% 0,11
  • EURO

    35,00% 0,09
  • GRAM ALTIN

    2450,83% 0,20
  • Ç. ALTIN

    3912,88% 0,00