ÖZASLAN:``ÇOCUKLARIMIZ ÖLMESİN, GELECEĞİMİZ KARARMASIN``

Ankara Kulübü Derneği Genel Başkanı Dr. Metin Özaslan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Nayramı dolayısıyla yazılı mesaj yayımladı.

21.04.2016 11:56:47 0
ÖZASLAN:``ÇOCUKLARIMIZ ÖLMESİN, GELECEĞİMİZ KARARMASIN``


Ankara Kulübü Derneği Genel Başkanı Dr. Metin Özaslan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Nayramı dolayısıyla yazılı mesaj yayımladı.

Dr.Metin Özaslan Mesajında şunları söyledi:

''Bağımsızlığımızın, Demokrasimizin ve Cumhuriyetimizin öncüsü ve güvencesi olan Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılışının 96. Yıldönümünü kutlamanın sevincini ve gururunu yaşıyoruz.

Büyük Önder Atatürk, olağanüstü şartlarda oluşan ve Kurtuluş Savaşımızın mucizevi mücadelesine yön veren kararların alındığı çatı olan TBMM’nin kuruluş gününü çocuklara adamıştır.
Diğer bir deyişle, ulusal egemenliğimizin ilan edildiği bu anlamlı gün, geleceğimizin güvencesi çocuklarımıza bayram olarak armağan edilmiştir.

Atatürk, böylesine anlamlı bir karar ile vatanımızın bağımsızlığı uğruna verilen kutsal mücadelenin nesilden nesile aktarılması suretiyle sürekli hafızalarda tutulmasının önemine vurgu yapmıştır.
Bu bayram, aynı zamanda Türkiye Cumhuriyeti’nin çocuklara verdiği değerin ve duyduğu güvenin en büyük göstergesidir.

Günümüz dünyasında, maalesef, milyonlarca çocuk savaşlarla, açlıkla, ağır salgın hastalıklarla, türlü istismarlarla karşı karşıya…
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ise tüm dünya çocuklarının katılımıyla kutlanılan ilk ve tek çocuk bayramı…

Ulusal Bayramımız olan 23 Nisan’ın gelecekte ulusları yönetecek ve yönlendirecek olan nesilleri ortak bir coşku etrafında bir araya getirmesi münasebetiyle dünya barışına katkısını da önemle vurgulamamız gerekir… Ülkemizde coşkuyla kutlamak bir yana, dünyanın en ücra noktalarına kadar tanıtmamız, taşımamız gerekir...

Bu duygu ve düşüncelerle geleceğimiz ve umudumuz olan çocuklarımızın 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını en içten duygularımla kutluyor, TBMM’nin kuruluşunda ve Kurtuluş Savaşımızın kazanılmasında emeği geçen başta Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere şehit ve gazilerimizi saygı, şükran ve rahmetle anıyorum.

Dr. Metin Özaslan
Ankara Kulübü Derneği 
Genel Başkanı''Açıklamasında bulundu.


27.5° / 17.1°
  • BIST 100

    10706,49%0,59
  • DOLAR

    32,20% -0,01
  • EURO

    35,01% 0,02
  • GRAM ALTIN

    2519,76% 0,78
  • Ç. ALTIN

    4035,21% 0,78