ÖZASLAN: ANKARA ÖNDERLERİ UNUTULMAMALI

Ankara Kulübü Derneği Genel Başkanı Dr. Metin Özaslan yaptığı yazılı açıklama ile ülkemizin Kurtuluş ve Kuruluş süreçlerinde maddi-manevi emeği olan Ankara`nın önemli isimlerinin günümüzde unutulmamasını ve Ankara`nın cadde,sokak ve bulvarlarında isimleri

8.04.2016 12:42:03 0
ÖZASLAN: ANKARA ÖNDERLERİ UNUTULMAMALI

Ankara Kulübü Derneği Genel Başkanı Dr. Metin Özaslan yaptığı yazılı açıklama ile ülkemizin Kurtuluş ve Kuruluş süreçlerinde maddi-manevi emeği olan Ankara'nın önemli isimlerinin günümüzde unutulmamasını ve Ankara'nın cadde,sokak ve bulvarlarında isimlerinin yaşatılması gerektiğini vurguladı.
ÜLKEMİZİN KURTULUŞ VE KURULUŞ SÜREÇLERİNDE BÜYÜK KATKILARI OLMUŞ, ANKARA'NIN BAŞKENTLİĞİNİ HAZIRLAMIŞ ANKARA'NIN ÖNEMLİ ŞAHSİYETLERİNİN İSİMLERİ, BAŞKENT ANKARA'NIN BULVARLARINA, MEYDANLARINA, CADDELERİNE,SOKAKLARINA, PARKLARINA VERİLMELİDİR. BAŞKENT ANKARA'DA YER İSİMLERİ, SİYASİ PEŞKEŞ KONUSU OLMAMALIDIR. 

Değerli Dostlar, Saygıdeğer Ankaralılar, Başkentliler, Malumunuzdur ki, Ülkemizin kurtuluş ve kuruluş süreçlerinde çok sayıda Ankaralı vatanseverin büyük katkıları olmuştur. Ankaralılar Milli Mücadelede, Kurtuluş Savaşında ve Cumhuriyet’in kurulması süreçlerinde canıyla, malıyla yer almış, Kurtuluş Savaşımızda en çok şehidi Ankara vermiş ve Başkentliği, Cumhuriyetin kalbi ve beyni olmayı Aziz Ankara ve vatansever Ankaralılar dişiyle, tırnağıyla hak etmiştir. Başta Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, Ankaralı Milli Mücadele Kahramanları aynı zamanda Derneğimizin, Ankara Kulübü’nün de kurucularıdır. 

Ülkemizin kurtuluş ve kuruluş sürecinde çok önemli katkıları olmuş Ankaralı büyüklerimizden bazıları şunlardır: Rıfat Börekçi Efendi, Şakir Kınacı, Yenişıhlı Rıza Yağcı Bey, Bulgurluzade Mehmet Bey, Serattarzade Rasim Bey, Hanifzade Mehmet Bey, Tolluzade Hacı Rıfat Bey, Ademzade Ahmet Bey, Keskinli Avundukoğulları, Kasap Yaşar Efe, Genç Osman Efe, Yağcıoğlu Fehmi Efe, Güvençli İbrahim Efe, Kütükçüzade Ali Bey, Polatlılı Kara Sayıt Efe (Seyit Ahmet Kamış), Kargalılı Kara Mustafa Ağa, Haymana Müftüsü Ahmet Vehbi Dönmez Efendi, Halaşlılı Mehmet Ağa, Enver Behnan Şapolyo, Ayaşlı Hatip Hacı Ahmet Efendi, Karagedikli Mustafa Bey, Bayındırlı Mehmet İskender Hoca, … 

Bununla birlikte yukarıda bazılarının adını belirttiğimiz, hem Başkent Ankara’mızın hem de Ülkemizin tarihinde büyük öneme sahip ve güzel ülkemizi bize emanet eden çok sayıda Ankara Önderinin isimlerinin unutulmuş olması, Şehrimizin cadde, sokak, bulvar, meydan vb. binlerce mekanında isimlerinin yer almaması, bizler için büyük bir üzüntü kaynağıdır. Unutulan önemli isimlerden biri de Ankara ve Türkiye sanayinin önder ismi Değerli Büyüğümüz Merhum A. Vehbi KOÇ’tur. Vehbi Koç Türk ekonomisi, sanayisi, kalkınması ve özel sektörü için örnek ve sembol bir kurum olan Koç Holding’in kurucusudur. Aynı zamanda KOÇ Ailesinin, ülkemizin kurtuluş ve kuruluş sürecinde sayısız katkıları olmuş milli mücadele kahramanı bir Ankaralı Aile olduğu önemli bir gerçektir. 

Bu Ailenin bir eseri olan Koç Holding ise, başta Başkent Ankara olmak üzere ülkemizde Cumhuriyet tarihi boyunca tüm girişimcilere rol model olmuş, üretimin ve ticaretin öğretmeni olmuş, doğrudan ya da dolaylı olarak yüzbinlerce, milyonlarca insanımızın istihdam ve ekmek kapısı olmuş, ülkemizin sanayileşmesinde, kalkınmasında, ekonominin ve ekonomi aktörlerinin kurumsallaşmasında, kazancın sosyal sorumluluk ve vatandaşlık anlayışıyla paylaşılmasında yol gösterici ve rehber olmuştur. Gerçekler ortadayken, böylesine büyük önem taşıyan bir Ankara büyüğünün, önderinin, değerinin adının Ankara’mızda yaşatılmaması bizleri derinden üzmektedir. Sakıp Sabancı Bulvarı’nın yer aldığı Ankara’da, Vehbi Koç adına bir sokak ismi dahi bulunmaması Ankaralılar için büyük bir soru işaretidir. Bu kapsamda Değerli Büyüğümüz AHMET VEHBİ KOÇ’un adının, Ankara’da bulunun bir Organize Sanayi Bölgesine veya yapılacak olan Fuar Alanına verilmesi ve anıtının dikilmesi 

Ankaralılar olarak bizim için son derece önem taşımaktadır. 

Bu yönde bir girişim Ankara’nın ve Ülkemizin gerçek değerlerine yönelik saygının, vefanın da önemli bir göstergesi olacaktır. Aynı zamanda Ankara’daki önemli bir bulvara adının verilmesi ve Anıtının dikilmesi Ankara Büyükşehir Belediye Meclisimizden beklentimizdir. Bu amaç doğrultusunda Ankara kamuoyunun ve yetkili mercilerin gereken duyarlılığı göstereceğine yürekten inanıyor, saygılarımı sunuyorum. ''dedi.

 

ARTUKLU HABER AJANSI-ANKARA
 


25.1° / 14.8°
  • BIST 100

    10320,00%1,59
  • DOLAR

    32,24% -0,03
  • EURO

    35,03% -0,07
  • GRAM ALTIN

    2467,52% 0,07
  • Ç. ALTIN

    3948,78% 0,00