ÖZ İPLİK İŞ SENDİKASI İŞKOLUNDA HIZLA LİDERLİĞE İLERLİYOR

Pandemiye rağmen büyümeye devam eden ÖZ İPLİK İŞ sendikasının üye işçi sayısı 2020’de 2 bin 971 kişi arttı.

Ankara 1.02.2021 18:46:00 0
ÖZ İPLİK İŞ SENDİKASI İŞKOLUNDA HIZLA LİDERLİĞE İLERLİYOR

ÖZ İPLİK İŞ Sendikası, hem işkolunda sendikalılığın yükselmesi, hem de işkolundaki en fazla üyeye sahip olan sendika olma hedefiyle yürüttüğü örgütlenme çalışmalarını salgına rağmen sürdürdü. Kesintisiz olarak üye sayısını her yıl artıran ÖZ İPLİK İŞ’e üye işçi sayısı 2020’de 2 bin 971 kişi arttı.

 

İşkollarındaki işçi sayısı ile sendikalara üye olan işçi sayılarının gösterildiği ve Ocak-Temmuz aylarında yılda iki defa yayımlanan tebliğlerden 2021’e ait olan ilki 31 Ocak-31381 sayılı Resmi Gazetede yayımlandı. ÖZ İPLİK İŞ sendikası 37 bin 688 üyeye ulaştı. ÖZ İPLİK İŞ’in de faaliyet gösterdiği 5 numaralı Dokuma, Hazır Giyim ve Deri sektöründe çalışan işçi sayısı 1 milyon 219 bin 957 kişi olarak belirlendi. İşkolunda sendikalılık oranı yüzde 8,6 olarak gerçekleşti.

 

ÖZ İPLİK İŞ GENEL BAŞKANI RAFİ AY: HEDEFE BİR ADIM DAHA YAKLAŞTIK AMA YAPACAK ÇOK İŞ, ULAŞACAK ÇOK EMEKÇİ VAR

 

ÖZ İPLİK İŞ Genel Başkanı Rafi Ay ÖZ İPLİK İŞ’in işkolunda en fazla üyeye sahip olma hedefi olduğunu ancak bu hedefin işkolunda sendikalılık oranını çok daha yukarılara çekmek yükümlülüğünü unutturmadığını söyledi. Rafi AY şunları kaydetti:

 

“Salgın ortamında dahi örgütlenme çalışmalarımızı sürdürdük ve işçi arkadaşlarımızın, emekçi kardeşlerimizin sendikamıza olan güveni devam etti. Üye sayımız her geçen dönem artıyor.

 

Sektörümüzde kayıt dışılık çok yüksek. Bu haksız rekabet demektir, emek sömürüsü demektir. Kayıtlı ya da kayıt dışı olsun, çalışan ile çalıştıranın başarısının sırrı örgütlenmedir. Bir ülke için de demokrasi, tam rekabet, refahın anahtarı örgütlenmeden sendikalılıktan geçer.

 

“ÖZ İPLİK İŞ OLARAK AİLEMİZİN GENİŞLEMESİNDEN MUTLUYUZ”

 

Öz İplik İş olarak ailemizin genişlemesinin mutluluğunu yaşıyoruz. Üyelerimizin hemen hemen tamamı özel sektörde faaliyet gösteren işyerlerinde çalışıyor. Çetin bir mücadele alanı.

Bu açıdan baktığımızda sendikamızın üye sayısının her yıl artıyor olması, sahadaki çalışmalarımızın karşılığı ve işçilerin sendikamıza olan güveninden kaynaklıdır.

 

Sendikamız işkolunda en fazla üye sayısına ulaşmak istemektedir ancak, bu işkolumuzda sendikalılaşma oranını artırma yükümlülüğümüzü unutturmamaktadır. Bütün sendikaların saygın biçimde, kör dövüşten ve ayak oyunlarından uzak işçinin hak ve hukukunu koruyacak, toplumsal refahı, hakça bölüşümü sağlayacak şekilde kendi işkolunda sendikalı işçi sayısını artırma yükümlülüğü vardır.

 

Bir kez daha sesleniyoruz: Sendikalara örgütlenme hakkı Anayasal haktır. Devlet otoritesi bu hakkın kullanımını kolaylaştırmalıdır. İşverenlerimiz, en güçlü işyerlerinin toplu pazarlık sistemine girmiş, sendikaların örgütlü olduğu işyerleri olduğunu görmelidir. Sendikasız işçi çalıştırmak size hiçbir şey kazandırmaz, hatta kaybettirir.

 

Biz sektörde her koşulda ailemizi büyütmeye devam ediyoruz, edeceğiz. Büyüyen ailemiz için teşkilatımızda emeği geçen herkese ve sendikamızı tercih eden tüm kıymetli arkadaşlarımıza da gönül dolusu teşekkürlerimi sunuyorum”

 

 

ARTUKLU HABER AJANSI-ANKARA

HABER;ABDULLAH ORTAÇ


30.1° / 18.2°
  • BIST 100

    9815,32%0,96
  • DOLAR

    32,51% -0,09
  • EURO

    34,92% 0,34
  • GRAM ALTIN

    2432,93% 0,41
  • Ç. ALTIN

    4000,71% 0,15