"ÖZ İPLİK-İŞ`ten ekonomi için sağduyu çağrısı?

ÖZ İPLİK-İŞ Sendikası Genel Başkanı Murat İnanç, darbe girişiminin başarıyla bastırılarak demokrasinin korunmasının tarihi bir zafer olduğunu belirtti. İnanç finansal piyasalarda fırsatçılık yapmaya çalışanlara meydan verilmemesini istedi.

Gündem 17.07.2016 13:27:15 0

ÖZ İPLİK-İŞ Sendikası Genel Başkanı Murat İnanç, darbe girişiminin başarıyla bastırılarak demokrasinin korunmasının tarihi bir zafer olduğunu belirtti. İnanç finansal piyasalarda fırsatçılık yapmaya çalışanlara meydan verilmemesini istedi.

İnanç, herkesi akılcı davranmaya davet ederek; insanların daha da fakirleşmesine yol açacak finansal dalgalanmalara, dar gelirlerin ekmeğini küçültecek enflasyona yol açacak davranışlara girmeyerek yeni bir zafer elde edilmesi çağrısında bulundu.

“Finansal piyasalarda faaliyet gösterenlere, ürün ve hizmet üretenlere sesleniyorum: Fakirin ekmeğiyle oynamak isteyenlere fırsat vermeyin. Hep birlikte akılcı davranırsak hiçbirimiz kaybetmeyiz”

ÖZ İPLİK-İŞ Sendikası Genel Başkanı Murat İnanç şu çağrıyı yaptı:

“Yüce Türk milleti asaletiyle büyük bir belayı savuşturmuş ve demokrasimizi korumuştur. Çalışan ve çalıştıran herkese, alın teriyle ekmeğini kazanan insanlarımızın örgütlü olduğu bir sendikanın emekçileri, yöneticileri adına herkese çağrımızdır.

Türev ve vadeli işlemlerle vurgun yapmak için finansal piyasaların açılmasını bekleyen kötü niyetli manipülatörlerin, sömürücülerin olduğunu hepimiz biliyoruz. Ürünlerine, sundukları hizmete ‘fırsat bu fırsat’ diye zam yapmaya kalkanların olacağını görüyoruz.

Panikle hareket edecek her bir vatandaşımız bu fırsatçıların, çakalların ekmeğine yağ sürer. Fakirin ekmeğinden bir dilim daha gider.

Gelin bir zafer daha kazanalım! Kötü niyetli sömürücüler ve fırsatçılara meydanı bırakmadan, üç kuruş fazla para yerine, vicdanlı davranıp onur kazanmayı tercih edelim. Pazarcısından mahalle esnafına, büyük mal ve hizmet üreticilerine kadar sakin davranalım, gereksiz zam yapmayalım.

Yan yana durursak, kendimize güvenirsek, fırsatçılara meydanı bırakmazsak, akılcı davranırsak, panikle hareket etmezsek, üreticiler gereksiz yere zam yapmazlarsa hepimiz kazanırız.

Parası olanlara sesleniyorum: Akılcı davranırsak siz de biliyorsunuz ki hiçbirimiz kaybetmeyiz! Gelin bu kez üç kuruş daha fazla kazanmayın. Bu yönde hareket edersek kaybınız olmayacak. Eğer fırsatçılara meydanı bırakırsanız bir kez daha işçimizin, dar gelirlinin ekmeğinden bir dilim gidecek.

Kendimize güvenelim, çalışalım ve daha fazla övünecek işler yapalım.

Milletimiz bu badirelerin daha büyüğünü geçmişte aştı, şimdi de aşacak. Gelin bu kez fırsatçılara, gelişmekte olan ülkelerle oyuncak gibi oynayan vahşi finansal oyunculara bir ders verelim.

Bu milletin yüzünü güldürelim, düşmanlarımızı değil dostlarımızı güldürelim!''Dedi

 

ARTUKLU HABER AJANSI-ANKARA


24.5° / 13.9°
  • BIST 100

    10164,79%0,06
  • DOLAR

    32,21% 0,17
  • EURO

    35,10% 0,09
  • GRAM ALTIN

    2471,40% 0,16
  • Ç. ALTIN

    3965,39% 0,79