ÖZ İPLİK İŞ SENDİKASINDAN``SURİYELİ ÇOCUK İŞÇİ``AÇIKLAMASI

Öz İplik-İş Sendikası Genel Başkanı Murat İNANÇ, Dünyaca ünlü hazır giyim markaları H&M ve Next`e Türkiye`de üretim yapan firmalarda Suriyeli çocuk işçi çalıştırıldığına ilişkin İngiliz Independent gazetesinde yer alan habere ilişkin açıklamalarda bulu

Gündem 2.02.2016 12:04:41 0
ÖZ İPLİK İŞ SENDİKASINDAN``SURİYELİ ÇOCUK İŞÇİ``AÇIKLAMASI

 

Öz İplik-İş Sendikası Genel Başkanı Murat İNANÇ,  Dünyaca ünlü hazır giyim markaları H&M ve Next'e Türkiye'de üretim yapan  firmalarda  Suriyeli çocuk işçi çalıştırıldığına ilişkin İngiliz Independent gazetesinde yer alan habere ilişkin açıklamalarda bulundu.

 

İnanç; "İngiliz Independent Gazetesi, haberleriyle Türkiye ekonomisine ve istikrarını karalamaya çalışıyor. Türkiye'ye yönelik yalanları tutmayanlar masa başında çirkin bir kampanya kurguluyor" dedi.

 

İnanç yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

 

"İngiliz Independent Gazetesi'nin Türk Tekstil sektöründe Suriyeli çocuk işçiler çalıştırıyor haberi, masa başında art niyetle uydurulan bir haberdir. Gazete ve arkasındaki güçlere bakınca, haberin maksadı ortaya çıkmaktadır.

Bu haberle Türkiye;  Uzakdoğu ve Afrika gibi  ucuz işgücü ve çocuk işgücünün, hatta emek sömürüsünün yapıldığı, insan haklarının hiçe sayıldığı ülkelerle bir tutulmak istenmiştir.  Türk ekonomisini karalama adına bir kampanya başlatılmıştır. Türkiye ekonomisi için önemli bir sektör olan Tekstil ve Hazır Giyim Sektörü üzerinden, Türkiye ekonomisine saldırılmaktadır. Bu savaşın bir başka türlüsüdür. Amaç Türkiye'yi dünya pazarında itibarsızlaştırmaktır.

Sendikamızın örgütlü olduğu işletmelerde ve üyelerimizin bulunduğu işletme-işyerlerinde biz benzer bir duruma rastlamadık. Sendikaların bulunduğu yerde böyle bir çalışma şeklinin bulunması söz konusu olamaz. Ünlü markalara üretim yapan firmalar da ciddi bir şekilde bağımsız denetim kuruluşlarınca ve anılan markaların Türkiye'deki temsilcileri tarafından denetlenmektedir.

Bu tür çalışma yapan işletmeler var ise yasal yollarla mücadele edilmesi ve isminin afişe edilmesi taraftarıyız. Çocuk işçiliği üzerinden Türkiye Tekstil ve hazırgiyim sektörünün karalanmasına da şiddetle karşıyız. Burada amaç, ülkemiz ekonomisine darbe vurmak, ülkemiz çalışanlarının emeğine saldırmak ve ülkemizi kaosa sürüklemek gibi art niyetler taşıyor.

Öz İplik-İş Sendikası olarak, bu tür iddia ve iftiralara karşı tüm gücümüzle mücadele edeceğiz. Türkiye'deki çalışma hayatının sorunlarını biliyoruz. Bununla ilgili mücadelemiz devam etmektedir.  Ancak bahsi geçen konu ile de ülkemiz ve  ülke ekonomimiz yıpratılmak isteniyor. Buna da asla izin vermeyeceğiz"Dedi.

 

 

ARTUKLU HABER AJANSI-ANKARA

 


30.2° / 18.8°
  • BIST 100

    10739,6%0,9
  • DOLAR

    32,22% 0,13
  • EURO

    35,02% 0,12
  • GRAM ALTIN

    2501,76% -0,34
  • Ç. ALTIN

    4013,31% 0,00