ÖZ İPLİK İŞ SENDİKASI:``KİMSE BİZE DEMOKRASİ DERSİ VERMEYE KALKMASIN``

Öz İplik-İş Sendikası Genel Başkanı Murat İNANÇ, ABD ve AB temsilcilerinin son günlerdeki Türkiye ziyaretlerine ilişkin olarak; "Kimse bize demokrasi dersi vermeye kalkmasın.``Dedi.

Gündem 27.01.2016 10:56:20 0
ÖZ İPLİK İŞ SENDİKASI:``KİMSE BİZE DEMOKRASİ DERSİ VERMEYE KALKMASIN``

Öz İplik-İş Sendikası Genel Başkanı Murat İNANÇ,  ABD ve AB temsilcilerinin son günlerdeki Türkiye ziyaretlerine ilişkin olarak; "Kimse bize demokrasi dersi vermeye kalkmasın. Kendi ülkelerinde her türlü insanlık dışı tavır içinde bulunanların, İsrail karşıtı tutumu sebebiyle akademisyenine soruşturma açanların, Türkiye'de ifade özgürlüğü için kaygılanmasına gerek yoktur" dedi.

İnanç yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

"Ülke olarak terörle mücadele noktasında hassas bir dönemden geçerken son günlerde ABD ve AB'den gelen üst düzey yetkililerin ülkemizde demokrasi ve özgürlük dersi vermeye kalkışmalarını esefle kınıyorum.

Bu nutukları atmaya kalkışanların ülkesinde insan hakları ve demokrasinin esamesi okunmazken, Müslümanlara, göçmenlere insanlık dışı bir tavır sergilerken, ülkemizde ahkam kesmeye kalkışmalarını kabul edemeyiz.

Kendi ülkelerinde İsrail'in Gazze'ye saldırılarına tepki gösteren akademisyenine soruşturma açanlar, Türkiye'de hükümete karşı oyun içinde olan akademisyenler için kaygılanamazlar. Afganistan'da, Irak ve Suriye'de sivilleri bombalayanların, ülke tarihleri soykırım ve mazlum insanları öldürmekle sicil dosyaları kabarık olanların, silahsız insanları vuranların, Türkiye'ye söz söylemeye hakkı yoktur.

Ülkemizde;  kendi akademisyenlerine soruşturma açan, Türkiye'de ise akademisyenlere ifade özgürlüğünü savunan, dost yüzlü zarar vericilerin ziyaretlerini, toplantılarını ve korsan görüşmeler  yapmasını istemiyoruz.

Esedsever gazetecilerin Biden'la biraraya geldiği gün, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Esed ve DAEŞ muhalifi Suriyeli gazeteciler heyetini ağırlaması tevafuku aslında perde arkası oyununu çok net bir şekilde anlatmaktadır.

Türkiye, elbette tüm sorunları aşacak güçtedir.  Biz bu ülkede yaşayanlar olarak bayrağımızı, ezanımızı, kardeşliğimizi her daim koruduk. Vatanımızı da dış güçlere karşı koruduk, birlik ve beraberliğimizi her daim sağladık. İçimizdeki hainlerle de baş etmesini biliriz"

 

ARTUKLU HABER AJANSI

 


27.5° / 17.1°
  • BIST 100

    10643,58%3,14
  • DOLAR

    32,20% -0,22
  • EURO

    34,90% -0,22
  • GRAM ALTIN

    2504,01% 1,55
  • Ç. ALTIN

    3989,88% 1,04