ÖZ İPLİK İŞ SENDİKASI;``DARBECİLERE VERİLECEK CEZALAR KAMUOYUNU RAHATLATMALI``

Demokrasiye sahip çıkmak için meydanlarda nöbet tutanlar, Türkiye`nin sadece bugününü değil yarınını da kurtarmıştır?

Gündem 24.07.2016 17:10:59 0
ÖZ İPLİK İŞ SENDİKASI;``DARBECİLERE VERİLECEK CEZALAR KAMUOYUNU RAHATLATMALI``

ÖZ İPLİK-İŞ Sendikası Genel Başkanı Murat İnanç, 24 Temmuz Basın Bayramı dolayısıyla basın mensuplarıyla bir araya geldi. 24 Temmuz 1908'in basında sansürün kaldırıldığı tarih olduğunu anımsatan İnanç, tüm basın mensuplarının bayramını kutladı.

Darbe girişiminin bastırılmasında basın-yayın kuruluşlarının önemli bir rol oynadığını vurgulayan İnanç, “Bir kez daha basının demokrasi ve özgürlükler için önemini gördük. Ülkenin kaderine olumlu yönde etki etme fonksiyonu olduğunu bir kez daha gördük. 24 Temmuz bu anlayışla hayırlı hatırlanması gereken bir gündür” dedi.

Darbe girişimine de değinen İnanç, darbe dönemlerinde en büyük zararı çalışma hayatının gördüğünü söyledi. Bu süreçte bir olma, birlik olma, ortak paydada buluşmanın önemli ve gerekli olduğunu vurgulayan İnanç, “Şimdi yaraları sarma zamanı,  ekonomiye odaklanma ve  fırsatçılara karşı durma zamanıdır. Hukuk Devleti olarak hukuktan ayrılmama zamanıdır” dedi.

Darbe girişimi sırasında şehit olanlara Allah'tan rahmet, yaralananlara da acil şifalar dileyen İnanç, “Şehit olanlar ve yaralananlar başta olmak üzere demokrasiye sahip çıkmak için meydanlara çıkanların Türkiye'nin sadece bugününü değil yarınını da kurtarmıştır” dedi.

İnanç sözlerine şöyle devam etti; "Bu menfur darbe girişimi, milletimizin demokrasiye olan bağlılığını daha da arttırmıştır. Kanlı darbe girişimini bastıran Türk milleti, meydanlara çıkarak demokrasinin sahipsiz olmadığını gösterdi. Güzel ülkemiz darbeleri ve darbe girişimlerini hak etmiyor. Bu kara lekeyi ülkemize çalanları tarih affetmeyecektir. Darbecilere en ağır cezalar verilmeli ki bundan sonra hiç kimse darbeyi düşünmeye dahi cesaret edememeli. Darbecilere verilecek cezalar, kamuoyu vicdanını rahatlatmalı”

 

ARTUKLU HABER AJANSI-ANKARA


20.8° / 11.5°
  • BIST 100

    10056,00%-1,59
  • DOLAR

    32,23% -0,10
  • EURO

    34,77% -0,01
  • GRAM ALTIN

    2424,29% -0,01
  • Ç. ALTIN

    3924,06% 0,00