ÖYKÜ GÜRMAN'dan 'AYAZ GECELER'

Son dönemde oyunculuğuyla da adından sıkça bahsettiren güçlü yorumcu Öykü Gürman, söz ve bestesi Kenan Erel ‘e ait olan unutulmaz şarkı 'Ayaz Geceler' i yeniden yorumladı

Magazin 11.02.2022 10:21:00 0
ÖYKÜ GÜRMAN

Son dönemde oyunculuğuyla da adından sıkça bahsettiren güçlü yorumcu Öykü Gürman, söz ve bestesi Kenan Erel ‘e ait olan unutulmaz şarkı 'Ayaz Geceler' i yeniden yorumladı

Yeni nesilin pek bilmediği 'Ayaz Geceler' 1990 yılında ilk defa  Burhan Çaçan seslendirmiş ve büyük üne kavuşturmuştu.

Arabesk, türkü, sanat müziği  ve fantezi türlerine flamenco’ya olduğu kadar yakınlık duyduğunu bildiğimiz Gürman bu eseri de içinde bulunduğumuz döneme, popüler kültüre uygun bir tarzda sevenlerinin beğenisine sundu ve Sezgin Gezgin’in kapısını çaldı.

Düzenlemesini Tan Taşçı, Hakan Altun, Sibel can, Ebru Gündeş İzel,  Soner Arıca, Cengiz Kurtoğlu gibi değerli sanatçılarla çalışan kıymetli müzik adamı Sezgin Gezgin yaptı. 

Piyano, yaylılar, kabak kemane, çello ve gitarla  aranjeyi zenginleştiren Gezgin, şarkının bu versiyonunun günümüze uygun bir hale getirdi.

Nişanlısı ile ikinci defa kamera karşısına geçti

Cem Tabak'ın yönetmenliğinde çekilen sade ve duygusal görüntülerden oluşan video klipte  Öykü Gürman'ın erkek arkadaşı Fatih İçmeli'de rol aldı.

Çekimlerdeki teknik malzeme kullanımı, günümüz teknolojisinin son imkanları kullanılarak tamamlandı. Blackmagic pocket cinema camera 6k pro kullanılan klibin planlarının tümü 120 fps çekildi. Alev efektinin ön planda kullanıldığı sahnelerde etkinin öne çıkması için kamerada Hollywood Black Magic filtre kullanıldı. Maximum doğal ışık kullanılan klipte İyi yazılmış sözleri ve Öykü’nün güçlü yorumunun hissedildiği bir kurgu planlaması yapıldı.   

 

Kabak kemane: Cafer Nazlıbaş 

Gitarlar: Selahattin Güzelel

Piyano: Sezgin gezgin 

Çello: Timur Atasever 

Mix- Mastering: Candar Köker 

Video Klip: Cem tabak / tüplü tv 

 
 
ARTUKLU HABER AJANSI-MAGAZİN SERVİSİ

Anahtar Kelimeler: GÜRMAN' ' GECELER'
30.1° / 18.2°
  • BIST 100

    9722,09%0,80
  • DOLAR

    32,54% 0,01
  • EURO

    34,81% -0,08
  • GRAM ALTIN

    2429,62% -0,01
  • Ç. ALTIN

    3994,55% -0,61