ÖTER: ?BAYRAMLAR İNSANLARIN KARDEŞÇE YAŞADIĞI,DUYGULARIN,ZİRVEDE OLDUĞU GÜNLERDİR?

Kızıltepe Zahireciler Derneği ve Mardin Toplumsal Dayanışma Federasyonu (MTDF) Onursal Başkanı Mehmet Şerif Öter ramazan bayramı münasebetiyle yayımladığı mesajda ? Bayramlar insanların kardeşçe yaşadığı,duyguların zirvede olduğu günlerdir.? Dedi.

Mardin 14.06.2018 00:30:06 0
ÖTER: ?BAYRAMLAR İNSANLARIN KARDEŞÇE YAŞADIĞI,DUYGULARIN,ZİRVEDE OLDUĞU GÜNLERDİR?

Kızıltepe Zahireciler Derneği ve Mardin Toplumsal Dayanışma Federasyonu (MTDF) Onursal Başkanı Mehmet Şerif Öter ramazan bayramı münasebetiyle yayımladığı mesajda “ Bayramlar insanların kardeşçe yaşadığı,duyguların zirvede olduğu günlerdir.” Dedi. 

 

Müslümanlar olarak On bir ayın sultanı mübarek ramazan ayını oruç ve ibadetle tamamlamış olmanın sevinciyle Mübarek ramazan bayramına kavuşmanın büyük heyecanını yaşadıklarını aktaran Öter, mesajında şunları söyledi:

 

“Bayramlar dargınlıkların, kırgınlıkların unutulduğu, insanların barıştığı, kardeşçe kucaklaştığı, Dini inançların, örf, adet ve manevi geleneklerin güçlü bir şekilde yaşatıldığı, farklı inançların, kültürlerin asırlardır bir arada kardeşçe yaşadığı toplumumuzda duyguların zirvede olduğu günlerdir.”

 

Bugüne kadar tüm bayram mesajlarımızda Ülkemiz başta olmak üzere, coğrafyamıza ve tüm Dünyaya barışın, huzurun gelmesini umutla temennide bulunduk ve dua ettiklerini ifade eden Öter mesajını şöyle tamamladı:

 

“Ne yazık ki Bu gün kardeş Müslüman ülkeler olan Suriye, Irak, Yemen, Mısır,Afganistan  ve Libya’da iç savaş sonucu Müslüman halkı birbirini katlediyor. 

 

Bizler Türkiye’de yaşayan Türk,Kürd,Arap,Çerkez,Boşnak,Laz,Süryani ve diğer tüm topluluklar etrafımızda cereyan eden ve  sadece emperyalist güçlerin çıkarına hizmet eden acımasız kardeş savaşlarının oyun ve tuzaklarına düşmemek için Ortak değerimiz ve tek Vatanımız Türkiye şuuruyla birbirimizi kabul edelim,saygı gösterelim ve sevgiyle kucaklaşalım.  Biz birbirimize sevgiyle yaklaşırsak, Bayram günlerini bize ikram eden Rabbimizi sevindirmiş oluruz ve bayramı özüyle yaşatmış oluruz. Bu duygu ve düşünceyle Mardinli hemşerilerim başta olmak üzere tüm İslam aleminin bayramını kutlar, Mübarek ramazan bayramının tüm dünyaya barış, huzur ve kardeşlik getirmesini temenni ederim.

 

 

ARTUKLU HABER AJANSI-MARDİN

 

 


23.9° / 17.5°
  • BIST 100

    10218,58%-0,49
  • DOLAR

    32,25% 0,11
  • EURO

    34,76% 0,00
  • GRAM ALTIN

    2456,18% 0,98
  • Ç. ALTIN

    3950,05% 1,88