Orkide Zeytin ve Fındık Yağlı Margarin Üretti

Yağ sektörünün lider markası Orkide, yeni geliştirdiği ürünü zeytin ve fındık yağlı kahvaltılık kase margarinini tüketicileriyle buluşturuyor.

Mardin 6.11.2013 06:57:25 0
Orkide Zeytin ve Fındık Yağlı Margarin Üretti

eknolojiye ve Ar-Ge çalışmalarına yaptığı yatırımlarla sektördeki ayrıcalıklı konumunu koruyan Orkide Yağ, tüketici memnuniyetini üst düzeyde sağlayan ürünler geliştirmeye devam ediyor. Bunun en yeni örneği olan içeriği zeytinyağı ve fındık yağıyla zenginleştirilen margarini, Türkiye’de ve dünyada ilk kez tüketiciyle buluşturan Orkide, yalnızca sıvı yağda değil margarinde de iddiasını sürdürüyor. Margarin alanında dünyadaki en son yenilikleri tesislerinde uygulamaya özen gösteren Orkide, yeni geliştirdiği ürünüyle tüketicinin margarin konusundaki önyargılarını tamamen yıkmayı amaçlıyor. Akdeniz ve Ege’nin vazgeçilmez mucizesi zeytinyağıyla Karadeniz’in dünyaya armağanı fındık yağını bir araya getiren kalp dostu Orkide Kahvaltı Keyfi Margarin, tüketicisine sağlığı ve lezzeti aynı anda sunuyor.
7’den 70’e sağlıkla, güvenle
Orkide Yağ’ın dünyadaki en ileri teknolojileri anında uygulama kabiliyetine sahip, ülkemiz yağ sektörünü ileriye taşıyan bir marka olduğunu ve bununla gurur duyduklarını belirten Küçükbay A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Küçükbay, “Katma değeri yüksek ürünler geliştirmek, Türkiye’yi geleceğe taşımak, global olma yolunda sağlam adımlar atmak kurumsal önceliklerimizin başında geliyor. 7’den 70’e herkesin ‘Sağlıkla, güvenle’ tüketebileceği ürünler üreterek ülkemiz yağ sektörünü dış dünyada da başarıyla temsil etme gayretindeyiz” şeklinde konuştu.
Kalp sağlığı için de etkili
Maksimum düzeyde tüketici sağlığını gözeten ürünlerin geliştirilmesinde Orkide’nin sektöre katkılarına değinen Orkide Yağ Ar-Ge ve Ürün Geliştirme Müdürü Mustafa Gülen, “Orkide Zeytinyağlı-Fındıkyağlı Kahvaltı Keyfi kase margarin A ve D vitaminleriyle zenginleştirilmiş, trans yağ ve kolestrol içermeyen düşük doymuş yağ oranlı formülüyle çok özel olarak geliştirildi. Zeytinyağı ve fındık yağının yüksek doymamış yağ asitleri oranına sahip (özellikle tekli doymamış yağ asitleri bakımından zengin) Orkide Zeytinyağlı-Fındıkyağlı Kahvaltı Keyfi kase margarin, zengin besleyici içeriği yanında hem kalp sağlığını düşünenler hem de zeytinyağının eşsiz lezzetini beğenenlerin vazgeçilmez tercihi olacak” dedi.
Son yıllarda ülkemizde tüketimi yaygınlık kazanan fındık yağının yağ asitleri bileşiminde, zeytinyağı da dahil diğer bitkisel yağların üzerinde ve yaklaşık % 80 oranında oleik asit olarak bilinen tekli doymamış yağ asidi bulunuyor.
Tekli doymamış ve çoklu doymamış yağ asitlerince zengin gıdaların tüketilmesi kalp sağlığımızı korumamız, bunlarla ilgili risklerin azaltılması açısından oldukça önemli. Tekli ve çoklu doymamış yağ asitlerinin kötü kolestrol olarak bilinen LDL’yi ve toplam kolestrol seviyesini düşürdüğü bilinmekle birlikte, E vitamini yönünden de oldukça zengin olan fındıkyağı, zeytinyağı gibi sağlık açısından çok büyük öneme sahip yağlardan biri olarak öne çıkıyor. 
Doymamış yağlar açısından önemli
Zeytinyağlı ve fındık yağlı margarin ile ülkemizde ve ihracat yaptığı ülkelerde de sağlıklı beslenmeyi ön planda tutan geniş tüketici kitlelerinin beğenisini kazanmayı hedeflediklerini söyleyen Mustafa Gülen, “Bilindiği üzere Dünya Sağlık Örgütü (WHO) günlük beslenmemizde yediğimiz yağların en fazla 1/3’nün doymuş yağ, 2/3’nün de doymamış yağ (tekli ve çoklu) olmasını tavsiye ediyor. Fındık yağı ve zeytinyağı gibi doymamış yağ asitleri oranı zengin yağlar, vücudumuz için gerekli temel yağ asitlerini içermekte. Bunlar vücudumuz tarafından üretilemediği için mutlaka dışarıdan besinler yoluyla alınmalı. Orkide Zeytinyağlı-Fındıkyağlı Kahvaltı Keyfi kase margarin, bu ihtiyacı karşılamaya yönelik olarak özenle üretildi ve raflarda yerini aldı” sözleriyle tüketicilere seslendi.


ARTUKLU HABER AJANSI-EKONOMİ SERVİSİ


24.5° / 13.9°
  • BIST 100

    10158,6%-0,15
  • DOLAR

    32,13% -0,08
  • EURO

    35,00% -0,05
  • GRAM ALTIN

    2469,79% 0,10
  • Ç. ALTIN

    3933,17% 0,00