ORHAN MİROĞLU`NDAN ÜLKE GÜNDEMİNE İLİŞKİN ÖNEMLİ AÇIKLAMALAR

Ak Parti MKYK üyesi ve 25. ve 26.dönem Mardin Milletvekili Orhan Miroğlu Kurban Bayramı dolayısıyla basın mensuplarına ülke gündemine dair çok önemli açıklamalarda bulundu.

Mardin 21.08.2018 14:32:07 0
ORHAN MİROĞLU`NDAN ÜLKE GÜNDEMİNE İLİŞKİN ÖNEMLİ AÇIKLAMALAR

Ak Parti  MKYK üyesi ve  25. ve 26.dönem Mardin Milletvekili  Orhan Miroğlu Kurban Bayramı dolayısıyla basın mensuplarına   ülke gündemine dair çok önemli açıklamalarda bulundu.

 

 

Miroğlu açıklamasında şu ifadelere yer verdi;

 

''25 ve 26 Dönemde, yani ülkemize karşı sürdürülen operasyonların, hendek/çukur ve 15 Temmuz gibi vahim olay ve ihanetlerin vuku bulduğu tarihi bir dönemeçte Milletvekilliği yapmış ve şimdi de, Cumhurbaşkanım ve Genel Başkanım Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın takdir ve teveccühüyle MKYK'da görev almış biri  olarak, bu bayram günü için, naçizane duygu ve düşüncelerim şu değerlendirmeleden ibarettir, halkımıza duyurmanız beni fazlasıyla memnun edecektir.


Öncelikle, mübarek kurban bayramının İslam alemine ve bütün mazlum milletlere huzur, refah ve barış getirmesini diliyorum
Ne yazık ki, bölgemizde kan akmaya, emperyal güçlerin himayesinde   sürdürülen vekalet  savaşları sürmeye devam ediyor.
Mezhep ve inanç farklılıkları, etnik aidiyetler, emperyalist çıkarlar doğrultusunda yeniden dizayn ediliyor, ve istismara maruz kalıyor.
Terör örgütleri, çaresiz bırakılmış halkların başına bela ediliyor.


Çeşitli milletlere mensup genç kuşakların, kendi ülkelerine ve hakikatlerine yabancılaştırılması ve birer lejyonere dönüşmesi için karanlık operasyonlar yapılıyor.


Milli ve yerli kimliğe habire ateş ediliyor.


Yurtsever duyguların ve ortak aidiyetlerin zayıflaması ve çökmesi için, Batı medyasında korkunç kampanyalar düzenleniyor, en prestijli gazetelede ülkemiz ve liderimiz Erdoğan için gerçek dışı yazılar yazılıyor.
Ama öte yandan, Türkiye ve mazlum dünya halkları yeni bir emperyal kuşatmaya karşı direniyor ve mücadele ediyor.
Bu mücadelede Türkiye yalnız değil.
Bilhassa Ortadoğu'nun sınırlarını yeniden çizmek isteyen emperyal güçlerle mücadelede Türkiye liderliği vazgeçilmezdir ve hayatidir.
Bu tarihi süreçte, başta ABD olmak üzere karşılarında eski, zayıf ve teslim olmuş bir Türkiye görmek isteyenlerin, bu coğrafyaya ve bu coprafyanın halklarına vaat edecekleri, hayra yorulacak hiç bir şey kalmamıştır.
Yeni yüzyılda, dünyanın emperyal zorbalarına karşı mücadelenin tadını aldık, keyfini yaşadık ve yaşamaya da devam edeceğiz.
Türkiye teslim olmayacak.
Mazlum halklar teslim olmayacak.
Her türlü silahı deneyecekler, farkındayız.
Ekonomik dengeleri sarsmak için kurla oynamayı sürdürecekler, biliyoruz.
Ama bir şey daha da biliyoruz:
Türkiye'nin milli çıkarlarıyla, ABD'nin emperyal çıkarları artık birbiriyle örtüşmüyor.
Stratejik ortaklık, efendi- köle ilişkisi demek değildir, böyle bir ortak ve sözüm ona stratejik müttefikliği Türkiye ve bütün mazlumların umudu haline gelmiş Sayın Cumhurbaşkanımız asla kabul etmeyecektir.


Milli çıkarlarımıza, Türkiye'nin üniter birliğine saygı duyan herkese , her devlete barış elimizi uzatmaya hazırız.
Ülkemizin etnik çeşitliliğini istismar eden güçlerle mücadele etmeyi sürdüreceğiz


Ülkemizin, daha fazla demokrasi, refah, hak ve hukuk ülkesine sahip bir ülke haline gelmesi için Partimizin bütün imlanlarını seferber edecek ve halkımızla beraber mücadele etmeye devam edeceğiz.


Etnik kimliği, inancı, dili, kültürü farklı olsa da,  yüreği tek ve bir olan bir millet olduğumuzun farkındayız.
Terörün ve şiddete dayalı hiç bir stratejinin hayatımıza yeniden egemen olmasına halkımızla beraber mücadele ederek, izin vermeyeceğiz.


Yerel yönetimlerin, yaşadığımız o acımasız ve zulümle geçen dönemini geridenbırakarak, yaklaşmakta olan Mart seçimlerinde yeniden demokrasiyle buluşmasını sağlayacak ve yurttaşlarımızı yepyeni bir yerel yönetimler dönemine davet edeceğiz.


Türkiye başaracak!


Türkiye tarihte hep olduğu gibi bu emperyal kuşatmayı da yaracak güçtedir!


Bayram sonrasında daha  iyi sabahlara ve zamanlara uyanmak umuduyla herkesin bayramını kutluyor, daha adil, demokratik ve insanca bir dünya için, milletlerin kendi geleceklerinin efendisi olması için, dünyanın zorbalarına karşı mücadele eden,  bu uğurda hayatını kaybeden, şehit olan insanları hürmetle selamlıyor ve hürmetle yad ediyorum.''Dedi

 

 

ARTUKLU HABER AJANSI-MARDİN
 


19.2° / 10.6°
  • BIST 100

    10276,88%0,67
  • DOLAR

    32,34% -0,07
  • EURO

    34,74% 0,06
  • GRAM ALTIN

    2390,37% -0,26
  • Ç. ALTIN

    3880,65% 0,07