ÖMERLİ İLÇE KAYMAKAMI ÇAKMAK'TAN ''10 KASIM''MESAJI

Mardin'in Ömerli ilçesi Kaymakamı Abdullah Huzeyfe ÇAKMAK Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK’ün ölümünün 82.. Yıl dönümü dolayısıyla bir mesaj yayınladı.

9.11.2020 20:46:00 0
ÖMERLİ İLÇE KAYMAKAMI ÇAKMAK

Mardin'in Ömerli ilçesi Kaymakamı Abdullah  Huzeyfe ÇAKMAK Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK’ün ölümünün 82.. Yıl dönümü dolayısıyla bir mesaj yayınladı.Kaymakam Çakmak mesajında şu ifadelere yer verdi;

 

''İnsanoğlu doğar, büyür ve zamanı geldiğinde de bu dünyadan ayrılır. Önemli olan ne kadar süre yaşadığımız değil, nasıl yaşadığımız, insanlık ve çevremiz adına neler yapabildiğimizdir. Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK'ün hayatı zorluklarla mücadele ile geçmiş, ancak hiç yılmamış üstesinden gelebilmiştir. Bir çok savaşta bulunmuş, yaralanmış, ölümlerden dönmüş ancak idealleri için asla pes etmemiştir. Bu azim ve kararlılık savaşta yenilmiş, açlık ve sefaletle boğuşan bir milleti yeniden küllerinden var etmiştir. Vatanı kurtarmakla da kalmamış bir çok inkılapla sağlam temeller üzerine oturtulmuş, demokratik ve çağdaş bir hukuk devleti olarak vatandaşlarına hak ettiği hayatı vaat etmiştir.

Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK geride kalan milyonlarca evladına, her karışında emeği olan bağımsız bir ülke, çok sevdiği halkına yakışır bir yönetim biçimi olan cumhuriyeti ve devam ettirilmesi için ideallerini miras bırakmıştır. Kendisinin de dediği gibi '' Benim naçiz vücudum bir gün elbet toprak olacaktır. Fakat Türkiye Cumhuriyeti ilelebet payidar kalacaktır.'' Bizlerin görevi emanet ettiği mirasına sahip çıkarak onu yaşatmaktır. '' İki Mustafa Kemal var. Biri ben, fert olan, fani olan Mustafa Kemal. İkinci Mustafa Kemal'den ise ancak 'Biz' diye bahsedebilirim. Yani sizler, çalışan köylü,uyanık,münevver, milliyetperver vatandaşlar...İşte o Mustafa Kemal ölmez.'' sözünde aslolanın fikirler olduğunu, fikirlerin ilelebet yaşayacağını söylemiştir.

Bu duygu ve düşüncelerle vefatının 82. yıldönümünde Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK' e Allahtan rahmet diliyor, bu toprakları bize vatan yapan şehit ve gazilerimizi saygı, ve minnetle anıyorum.Dedi.

 

 

ARTUKLU HABER AJANSI-MARDİN/ÖMERLİ

 

 

 

 


20.2° / 9.7°
  • BIST 100

    10336,5%0,68
  • DOLAR

    32,26% 0,03
  • EURO

    34,65% -0,15
  • GRAM ALTIN

    2406,12% 0,25
  • Ç. ALTIN

    3903,08% 0,00