OLTACILARDER`DEN ANLAMLI TEMİZLİK

Başkent'in içme, kullanma ve endüstri su ihtiyacının karşılandığı Kurtboğazı Barajı'nda buluşan Doğa ve Çevre Dostu Amatör Oltacılar Derneği üyeleri örnek bir çalışmaya imza attılar.

10.11.2014 09:58:23 0
OLTACILARDER`DEN ANLAMLI TEMİZLİK
Başkent’in içme, kullanma ve endüstri su ihtiyacının karşılandığı Kurtboğazı Barajı’nda buluşan Doğa ve Çevre Dostu Amatör Oltacılar Derneği üyeleri örnek bir çalışmaya imza attılar.
 
Amatör balıkçıların, günlük yaşamın vermiş olduğu sıkıntı ve stresten uzaklaşmak üzere sıklıkla ziyaret edip olta attığı başkent’in içme, kullanma ve endüstri su ihtiyacının karşılandığı Kurtboğazı Barajı’nın bir bölümü OLTACILARDER üyeleri tarafından TEMİZ AV, TEMİZ AVLAK sloganı ile üç saatlik bir çalışma sonrasında temizlendi. 
 
Sabahın erken saatlerinde eşleri ve çocukları ile birlikte Kurtboğazı Barajı’nda buluşup hep birlikte kahvaltı yapan OLTACILARDER üyeleri ilerleyen saatlerde eldivenlerini giyerek yanlarında getirdikleri poşetlere topladıkları baraj kıyısındaki atıkları Kazan Belediye Başkanlığı’ na ait kamyona yüklediler.
 
Amatör Olta Balıkçılığı hobisine gönül vermiş bilinçli kişilerin asla avlandığı suyu ve çevresini kirletmeyeceğini ifade eden OLTACILARDER Yönetim Kurulu Başkanı M. Serkan İnanç, ilgili kurumların su kıyısına piknik yapmaya gelip yedikleri ve içtiklerine ait atıkları orada bırakarak geri dönen bilinçsiz kişiler için onlarca personelini görevlendirmeleri bile bu utanç verici durumu engelleyemez dedi. 
 
İnsanların evi, bahçesi, soluduğu hava, içtiği su, yaşadığı şehir, yaşadığı insanlar ve toplumun bütün bireyleri tarafından paylaşılan denizler, göller, nehirler, yollar, dağlar, ormanlardan oluşan çevreyi korumak ve onu gelecek kuşaklara yaşanır bir şekilde bırakmak, hepimizin görevi olmalıdır diyen OLTACILARDER üyeleri gerçekleştirdikleri bu anlamlı faaliyet ile çok önemli olan bu konuya dikkat çekmek istediklerini dile getirdiler.
 
 
ARTUKLUHABER AJANSI-ANKARA

27.8° / 14.8°
  • BIST 100

    10643,58%3,14
  • DOLAR

    32,20% -0,22
  • EURO

    34,90% -0,22
  • GRAM ALTIN

    2504,01% 1,55
  • Ç. ALTIN

    3989,88% 1,04