OKUDUĞU KORSAN KİTABIN PARASINI MEKTUPLA GÖNDERDİ

Kayseri' de yaşayan Süleyman T. İsimli bir vatandaş, sanal alemdeki yorumlardan etkilenerek Kişisel Gelişim Zırvaları” adlı kitabın korsanını satın aldı. Kitabı okuduktan sonra korsan satın aldığı için vicdanen rahatsız oldu ve bir özür mektubu ile birl

Türk Dünyasından Haberler 18.07.2013 00:14:30 0
OKUDUĞU KORSAN KİTABIN PARASINI MEKTUPLA  GÖNDERDİ

Kayseri’ de yaşayan Süleyman T. İsimli bir vatandaş,  sanal alemdeki yorumlardan etkilenerek “Kişisel Gelişim Zırvaları” adlı kitabın korsanını satın aldı. Kitabı okuduktan sonra korsan satın aldığı için vicdanen rahatsız oldu ve bir özür mektubu ile birlikte 15 TL olan kitap ücretini kitabın yazarına gönderdi.

 

Süleyman T. mektubunda, “okuduğu kitaptan çok etkilenerek hayran kaldığını,  fakat kitabın korsanını satın aldığını düşününce vicdanen rahatsız olduğunu ve kitabın parasını gönderme ihtiyacı hissettiğini belirtti.

 

Kitabın yazarı Mustafa GÖDEŞ, ise konuyla ilgili şunları söyledi:

 

Zarfın içinden çıkan parayı görünce öncelikle şaşırdım. Mektubu okuduktan sonra kitabımın korsanının çıktığını öğrenmek ayrı bir şok ve hayal kırıklığı yaşamama neden oldu. Çünkü 10 yıllık birikim ve emek ile yazdığım kitabımın korsanının çıkmasını öğrenmek bütün motivasyonumu bozdu. Tek tesellim mektubu gönderen kişinin duyarlı yaklaşımı oldu.

 

Ayrıca bu mektup bana da büyük bir ders verdi. Öğrencilik yaşamımda satın aldığım ve kütüphanemde bulunan yaklaşık 10-15  kadar korsan kitap vardı. Bunları tespit ettim. Aynı şekilde ulaşabildiğim yazarlara parasını göndermeyi, ulaşamadıklarım için ise kitapları imha edip bandrollüsünü satın almayı düşünüyorum. Şunu da öğrendim ki korsan ürünler bilim sanat cinayetidir. Başıma gelince anladım.  Korsanla mücadele konusunda herkesin aynı hassasiyeti göstermesini temenni ediyorum.

 

ARTUKLU HABER AJANSI


35.9° / 21.3°
  • BIST 100

    10400,5%-0,77
  • DOLAR

    32,19% -0,12
  • EURO

    34,92% 0,02
  • GRAM ALTIN

    2402,64% -0,38
  • Ç. ALTIN

    3869,27% 0,00