OKA VE YHKB TOPLANTILARI AMASYA`DA YAPILDI

Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı (OKA) Yönetim Kurulu Toplantısı OKA Yatırım Destek Ofisi Toplantı Salonunda Vali İ. Halil Çomaktekin?in ev sahipliğinde yapıldı. Toplantıya Tokat Valisi Cevdet Can, Amasya İl Genel Meclisi Başkanı Mustafa Çittır ve diğer yön

6.11.2015 15:10:16 0
OKA VE YHKB TOPLANTILARI AMASYA`DA YAPILDI

Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı (OKA) Yönetim Kurulu Toplantısı OKA Yatırım Destek Ofisi Toplantı Salonunda Vali İ. Halil Çomaktekin’in ev sahipliğinde yapıldı. Toplantıya Tokat Valisi Cevdet Can, Amasya İl Genel Meclisi Başkanı Mustafa Çittır ve diğer yönetim kurulu üyeleri katıldı.

 

Vali İ. Halil Çomaktekin toplantının açılışında yaptığı konuşmada şunları kaydetti: “Bölgemizde başta kamu kurumlarımız, yerel yönetimlerimiz, üniversitelerimiz, sivil toplum kuruluşları, özel sektör ve diğer sosyal/ekonomik aktörlerin birbirleriyle işbirliğini geliştirilerek bölgemizin gelişmesini sağlamak ve bu gelişimi sürdürmek amacıyla çalışmalar yürütmekte olan Kalkınma Ajansının "2015 yılı Kasım ayı Yönetim Kurulu" toplantısını gerçekleştirmek ve Kurulun gündemindeki konuları görüşmek üzere toplanmış bulunuyoruz.

 

Bölgemizin sosyo-ekonomik ve kültürel gelişmesine katkıda bulunmak, değişen ulusal ve uluslararası rekabet koşullarına bölgemizin daha iyi uyum sağlama yeteneğinin geliştirilmesine katkı sağlamak için Kalkınma Ajansımız ve ilgili kurumlarımız tarafından çeşitli faaliyetler ve projeler yürütülmektedir. Kurulduğundan itibaren Ajansımız tarafından doğrudan yürütülen projelerle veya onun mali destekleriyle uygulanan KOBİ projeleri ile özel sektörün desteklenmesi, aynı şekilde Ajansın mali katkılarıyla Belediyelerin ve il özel idarelerinin turizm ve çevre altyapısının geliştirilmesi için desteklenmesi, diğer kamu kurum ve kuruluşlarının da çeşitli altyapı projeleri, kümelenme, lojistik, insan kaynaklarının geliştirilmesi ve dezavantajlılara yönelik altyapı geliştirme projeleri gibi konulardaki faaliyet ve projelerin desteklenmesi uygulamaları her yıl hem sayıca ve hem de çeşit olarak artarak devam etmektedir.

 

Bu toplantımızda Ajansımızın 2016 yılı çalışma programı ve bütçesi görüşülecektir. Bu kapsamda, önümüzdeki yıllarda Ajans tarafından uygulanacak mali destek programları hakkında istişarelerde bulunacağız. Bugün ayrıca, her ay olduğu üzere Ajansın bölgemizin ve Yönetim Kurulumuzun gündeminde bulunan konulara ilişkin değerlendirmeler yapılacaktır. Bu kapsamda, uygulanmakta olan mali destek programları ile doğrudan faaliyet desteği, teknik destek programı ve devam eden güdümlü projelerimizin uygulama süreçleri gözden geçirilecek ve elbette varsa yaşanan aksaklıklara ilişkin alınması gereken tedbirler görüşülecektir. Ayrıca, dört ilimizde bulunan Yatırım Destek Ofislerimizin teşvik ve destek uygulamaları ile yatırım-tanıtım konusunda yürüttükleri çalışmalar da gözden geçirilecektir.

Son olarak, bu toplantı vesilesiyle Yönetim Kurulu toplantımıza katılan üyelerimize bir kez daha teşekkür ediyor, Kalkınma Ajansı Yönetim Kurulu toplantımızın bölgemiz için hayırlı olmasını diliyoruz.”

Açılış konuşmasının ardından gündemde yer alan maddelerin görüşülerek karara bağlanması ile toplantı sona erdi. OKA Yönetim Kurulu Toplantısının ardından ise Yeşilırmak Havzası Kalkınma Birliği Encümen toplantısı gerçekleştirildi. Toplantı Birliğin 2015 yılı eylül ve ekim ayı hesap cetvellerinin tetkiki ile sona erdi.

 

ARTUKLU HABER AJANSI-AMASYA


27.5° / 17.1°
  • BIST 100

    10706,49%0,59
  • DOLAR

    32,20% -0,01
  • EURO

    35,01% 0,02
  • GRAM ALTIN

    2519,76% 0,78
  • Ç. ALTIN

    4035,21% 0,78