OĞUZ KAAN KOLEJİ,İDDİALI PROJELERİ İLE YARIŞACAK!

Oğuzkaan Koleji öğrencileri, Volvo Adventure Çevre Projesi Yarışması`nın `biyo çeşitlilik` branşına iddialı bir proje ile katılıyor. Sokak hayvanlarına yönelik proje kapsamında plastikleri farklı bir amaç için değerlendiriliyor.

Türk Dünyasından Haberler 15.01.2014 12:03:48 0
OĞUZ KAAN KOLEJİ,İDDİALI PROJELERİ İLE YARIŞACAK!

Oğuzkaan Koleji öğrencileri, Volvo Adventure Çevre Projesi Yarışması`nın `biyo çeşitlilik` branşına iddialı bir proje ile katılıyor. Sokak hayvanlarına yönelik proje kapsamında plastikleri farklı bir amaç için değerlendiriliyor.

 Eğitime önemli katkılar sağlayan ve başarılı öğrenciler yetiştiren Oğuzkaan Koleji, gençler arasında çevre bilincinin geliştirilmesine yönelik düzenlenen Volvo Adventure Çevre Projesi Yarışması`nın `biyo çeşitlilik` branşına plastikleri değerlendiren özel bir proje ile katılıyor. Doğayı ve hayvanları korumaya yönelik özel proje, plastikleri geri dönüşüme tabi tutulmadan değerlendirilmesini sağlayarak farklı bir çözüm üretiyor. Böylelikle doğayı korurken hayvanları yaşatıyor.

 Uluslararası çevre yarışmasının ilk ayağı

13-17 yaş aralığında en az iki, en fazla beş öğrencinin oluşturduğu öğrenci grupları, www.volvoadventure.org sitesi üzerinden yarışmaya katılabiliyor. Uluslararası Volvo Jürisi tarafından değerlendirilecek projelerin İngilizce olarak hazırlanması gerekiyor.

 

Volvo Adventure Çevre Projesi Yarışması, öğrenciler arasında ulusal ve uluslararası boyutta gerçekleştiriliyor. Önce ülke finalistleri belirleniyor, ardından ülke birincisi olan proje, İsveç Göteborg’ta düzenlenen uluslararası finale katılarak ülkesini temsil etme şansını yakalıyor.

 Amaç çevre konusunda çözüm üretmek

Çağdaş bir eğitim kurumunun önemli görevlerinden birinin de gençler arasında çevre bilincinin geliştirilmesine yönelik çalışmalar olduğuna değinen Oğuzkaan Koleji yöneticilerinden Salih Yılmaz, ancak bunun yeterli olmadığını, aynı zamanda çevre sorunları hakkında çözüm üretmeye yönelik çalışmaların da gerçekleştirilmesi gerektiğinin altını çiziyor. Volvo Adventure Çevre Projesi Yarışması`nda bu nedenle yer aldıklarını ifade eden Yılmaz, gençlerin hayatın her alanında çözüm odaklı olmaları yönünde etkinlikler gerçekleştirdiklerine vurgu yapıyor.   

  Oğuzkaan Koleji - Türkiye`nin seçkin eğitim kurumları arasında yer alan Oğuzkaan Koleji, eğitime gönül vermiş üç eğitimcinin girişimiyle 1992-1993 yılında eğitim ve öğretime başladı. Oğuzkaan Koleji`nin anaokulu, ilkokulu ve ortaokulu İstanbul Çapa semtindeki eğitim kurumunda, bir diğer anaokulunun yanı sıra Anadolu lisesi bölümü Bakırköy İncirli`deki eğitim kurumunda faaliyet göstermektedir. Maltepe`de ise yeni açılan Özel Oğuzkaan Anadolu Sağlık Meslek Lisesi hizmet vermektedir. Cumhuriyetin ve ulusal değerlerin önemini bilen, evrensel değerleri benimsemiş genç nesilleri topluma kazandıran Oğuzkaan Koleji, 20 yılı aşkın bir zamandan bu yana çağın gereklerine uygun bilgi ve beceriye sahip, özgüven duygusu yüksek, dünyaya açık bireylerin yetiştirilmesine katkı sağlıyor.

 

 

ARTUKLU HABER AJANSI-İSTANBUL


27.8° / 14.8°
  • BIST 100

    10643,58%3,14
  • DOLAR

    32,20% -0,22
  • EURO

    34,90% -0,22
  • GRAM ALTIN

    2504,01% 1,55
  • Ç. ALTIN

    3989,88% 1,04