Obezite de Yeni Umut Mikro Cerrahi

Beyhekim Devlet Hastanesi, çağın hastalığı olarak nitelendirilen obeziteye mikro cerrahi yöntemiyle çözüm buluyor.

13.06.2013 17:55:37 0
Obezite de Yeni Umut Mikro Cerrahi

Beyhekim Devlet Hastanesi, çağın hastalığı olarak nitelendirilen obeziteye mikro cerrahi yöntemiyle çözüm buluyor. Konu hakkında açıklamada bulunan Beyhekim Devlet Hastanesi Yöneticisi Opr. Dr. Gökhan Darılmaz, obezitenin beraberinde birçok rahatsızlığı da getiren oldukça ciddi bir sağlık sorunu olduğuna dikkat çekerek “Beslenme alışkanlığı, stres, sigara ve alkol gibi zararlı alışkanlıklar, yaşam şekillerinin değişmesi ve aşırı hareketsizlik gibi faktörlerin etkisiyle obezite tüm dünyanın en önemli sağlık problemlerinden birisi  olmuştur” dedi.

 Doğru beslenme ve sporla aşılamayan kilo problemlerinde, cerrahi yöntemlere başvurulabildiğine dikkat çeken Darılmaz açıklamasını “ Aşırı kilolu olan ve akabinde gelişen sağlık problemiyle sıkıntı çeken insanlar, tüm şikayetlerine rağmen korktukları için cerrahi yönteme başvurmuyorlar. Onlara oldukça müjdeli bir haber vermek istiyorum. Beyhekim Devlet Hastanesi olarak, hastanemizde özel cerrahi masa pozisyonu ve mikro cerrahi girişim uygulaması ile malin obes tabir edilen aşırı kilolu hastaların operasyonunu en az risk ile yapıyoruz” dedi.

Uyguladıkları yöntemin açık cerrahi teknik olmadığına dikkat çeken Beyhekim Devlet Hastanesi Yöneticisi Opr. Dr. Gökhan Darılmaz sözlerini “ Örneğin 1.60 boyunda ve  147,5 kg ağırlığındaki A.C. isimli hastamız bize başvurmuştu. Kalça ve dizlerinde de ağrıları olan hastamızda, belde dar kanal (spinal stenoz) ve buna bağlı bacaklarda ciddi güç azlığı ve bastonla bile aşırı zor yürüme şikâyetleri mevcuttu. Bu tür şikayetlerde, hastaya klasik operasyon tekniği olan açık cerrahi ile platin- vida- plak konulmaktaydı. Bu metotta ise ciddi operasyon riski ve ameliyat sonrası yoğun bakım ihtiyacı, uzun süre taburcu olamama gibi sıkıntılar meydana geliyordu. Bizim uygulamamız  ise açık cerrahi teknik olmayıp mikro cerrahi ile ve özel masa pozisyonu ile gerçekleşmektedir. Bu teknikte ancak mikroskobun göreceği kadar bir kesi yeterli olmaktadır. Böylelikle operasyon riski belirgin azalmakta, yoğun bakım ihtiyacı oluşmamakta, hasta aynı gün ayağa kalkabilmekte, korse gerekmemektedir” dedi.

Müdahale yapılan hastanın ertesi gün bile daha rahat yürüdüğünün belirten Beyhekim Devlet Hastanesi Yöneticisi Opr. Dr. Gökhan Darılmaz açıklamasını “Mikro cerrahi yöntemi ile operasyon uyguladığımız hastamızın güç belirginliği artmıştı ve 1 gün önceye göre daha rahat yürüyebiliyordu. Kalça ve dizlerde eskiden olan ağrılar devam etmekle beraber durumunun iyi olması sonucu kendisi taburcu edildi. Ayrıca uyguladığımız bu metot ile hamile olan hastalar dahi mecburiyet olduğunda ameliyat edilebiliyor ve bebek asla bası altında kalmıyor. Başta aşırı kilo problemi olan hamileler olmak üzere obezite nedeniyle çeşitli bedensel şikayetleri olan hastalarımız için uyguladığımız bu yöntem umut ışığı oldu. Şehrimizin yanı sıra , çevre illerden de bir çok hastamız tedavi olmak için bize geliyorlar” diyerek tamamladı.

 

 ABDULLAH ORTAÇ(AHA)


27.8° / 14.8°
  • BIST 100

    10643,58%3,14
  • DOLAR

    32,20% -0,22
  • EURO

    34,90% -0,22
  • GRAM ALTIN

    2504,01% 1,55
  • Ç. ALTIN

    3989,88% 1,04