NUSAYBİNLİ KADINLARA “ERKEN YAŞTA VE ZORLA EVLİLİKLERLE MÜCADELE SEMİNERİ” VERİLDİ.

Nusaybin Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Birimi ile Nusaybin Sosyal Hizmetler Müdürlüğü işbirliğinde kadınları bilinçlendirmek amacıyla "Erken Yaşta Evlilik" ve "Zorla Evlendirme" konulu seminer düzenlendi.

24.08.2021 09:23:00 0
NUSAYBİNLİ  KADINLARA “ERKEN YAŞTA VE ZORLA EVLİLİKLERLE MÜCADELE SEMİNERİ” VERİLDİ.

Nusaybin Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Birimi ile Nusaybin Sosyal Hizmetler Müdürlüğü işbirliğinde kadınları bilinçlendirmek ve farkındalık oluşturmak amacıyla "Erken Yaşta Evlilik" ve "Zorla Evlendirme" konulu seminer düzenlendi.

 

Kadın ve Aile Hizmetleri Birimi Gülşilav Kadın, Eğitim, Kültür ve Sosyal Yaşam Merkezi’nde gerçekleştirilen seminerde sunum yapılarak, Erken Yaşta ve Zorla Evliliklerin aileler ve çocuklar üzerindeki etkileri  anlatıldı. Nusaybin Sosyal Hizmet Müdürlüğü personelleri tarafından verilen seminerde; çocuk kavramı, çocuk hakları, çocuk yaşta evliliklerin sakıncaları gibi birçok konuya değinildi.

 

Sosyal Hizmet Müdürlüğü Personellerinin yapmış olduğu sunumda, Çocuk yaşta evliliklerin çocukların psikolojisi üzerinde olumsuz etkileri olduğu, hem fiziksel hem de bedensel gelişimini tamamlamayan bir çocuğa evlilik gibi bir sorumluluğun yüklenemeyeceği ve erken yaşta ya da zorla evlendirilen çocukların istismar edildiği vurgulandı. Erken yaşta veya zorla evlilik konusunda ailelerin bilinçlendirilmesi amacıyla seminerlerin devam edeceği ifade edildi.

 

Seminer, programa katılanların soru ve görüşleri ile sona erdi.

 

 

ARTUKLU HABER AJANSI-MARDİN/NUSAYBİN


24.4° / 13.2°
  • BIST 100

    9693,46%1,77
  • DOLAR

    32,49% 0,04
  • EURO

    34,69% 0,04
  • GRAM ALTIN

    2501,13% 0,69
  • Ç. ALTIN

    4181,01% 0,22