NUSAYBİNLİ GENÇ KIZ MİLLİ TAKIM YOLUNDA...

Mardin`in şirin ilçesi Nusaybinde,Sokağa çıkma yasağı ve olayların bir türlü dinmediği bu ilçeden,TEOG sınavında Türkiye birincisi olan kızımızdan sonra,Yüzler bu kez Melek Ayaz isimli genç kızımızın başarısı ile gülecek.Antalyada 23-29 Ocak tarihleri ar

29.01.2016 09:51:18 0
NUSAYBİNLİ GENÇ KIZ MİLLİ TAKIM YOLUNDA...

Mardin'in şirin ilçesi Nusaybinde,Sokağa çıkma yasağı ve olayların bir türlü dinmediği bu ilçeden,TEOG sınavında Türkiye birincisi olan kızımızdan sonra,Yüzler bu kez Melek Ayaz isimli genç kızımızın başarısı ile gülecek.Antalyada  23-29 Ocak tarihleri arasında düzenlenen ve 81 ilden toplam 2 bin 278 sporcunun yarıştığı dev organizasyonda son maçını Bugün oynayacak olan Melek Ayaz bu son maçını alması halinde Milli Takıma seçilerek bir ilk'e imza atacak.

Antalya'da düzenlenen ve Türkiye Küçükler, Yıldızlar ve Emektarlar Şampiyonalarına  Şırnak'tan Adıyaman'a, Düzce'den Mardin'e, İstanbul'dan Mersin'e, Diyarbakır'dan Tekirdağ'a, İzmir'den Tunceli'ye kadar ülkemizin dört bir yanından rekor bir katılım gerçekleşti.

Antalya ilinde Yaklaşık 5 bin kişiyi ağırlayan ve bir araya getiren  bu dev organizasyon, güzel ülkemizin farklı coğrafyalarından gelen 2009 doğumlu küçüklerden, 1938 doğumlu emektarlara kadar geniş bir yaş yelpazesinde yarışan sporcuların mücadelesi kıyasıya geçti.

İşte bu sporculardan biri de Mardin'in Nusaybin ilçesinden Şampiyonaya katılan Melek Ayaz isimli Genç kız,katıldığı Turnuvada önemli bir başarı yakalayarak,Bugün oynayacağı son maçını galbiyetle bitirmesi halinde Milli Takım'a seçilerek bir ilk'e imza atacak.

Beş gündür Antalya Starlight Otel’de devam eden 2015 Türkiye Yıldızlar Şampiyonasında sekiz tur tamamlandı. Şampiyonların belirlenmesine bir tur kala kategorilerdeki son sıralamalar şu şekilde;
13 yaş genel kategorisinde finale Hüseyin Eren Yerden, Emir Gülbeyaz, Alparslan Işık ve Kaan Küçüksarı 6,5 puan ile zirvede giriyor. Kategorinin favorilerini 6 puan ile altı sporcu takip ediyor. 14 yaş genelde Umut Erdem Gündüz 7 puan ile birinci sırada yola devam ederken, Gündüz’ü 6 puan ile dört sporcu izliyor. 15 yaş genelde Dinçer Taşdöğen ve Emre Emin Dedebaş 6,5 puan ile zirvede bulunurken, sporcuları yarım puan fark ile dört sporcu takip ediyor. 16 yaş genel kategoride ise zirveyi üç isim paylaşıyor. Cem Kağan Gökerkan, FM Bahadır Özen ve Göktan Yılmaz’ı 6 puan ile Uğur Doğa Yazıcı takip ediyor. Görünen o ki bu yaş grubunda son turda bizleri heyecanlı maçlar bekliyor. 17 yaş genelde liderlik koltuğunu bırakmayan Hüseyin Can Ağdelen’i yarım puan fark ile dört sporcu izliyor. 18 genelde ise Oğuz Öner 7 puanın sahibi olarak finale bir kala şampiyonluğunu garantiledi. Kerem Can Öztekin ve Kadir Kutay Özcan ise 5,5 puan ile ikinci ve üçüncü sırada yer alıyorlar. 

13 yaş kızlar kategorisinin liderlik koltuğunu bırakmayan Sida Saim bu turda da birinci sırada yer alırken, bir puan fark ile Güneş Yıldız ikinci sıradaki yerini koruyor. 14 yaş kızlarda ise Gaziantepli sporcu Harun Nisa Şahin 6 puan ile birinci sırada bulunurken, Şahin’in en yakın takipçileri 5,5 puan ile Uktenur Çatal ve Ezgi Akti oluyor. 15 yaş kızlarda ise deneyimli sporculardan WCM Çağıl Irmak Arda birinci sırayı kimseye kaptırmayacak gibi görünüyor. Final turuna lider giren Arda’yı Zeynep Şeyma İncecik ve Ece Özbay takip ediyorlar. 16 yaş kızlar kategorisinde Beste Mutlu 6,5 puan ile tek başına zirvede yer alırken Ayça Aksoy ve Gizem Ayazmalı 6 puanda bulunuyor.
17 yaş kızlarda ise dün  beşinci tur oynandı. 4,5 puan ile Şevval Doğan ve WCM Burcu Melis Temel zirveyi paylaşıyor. Bu kategoride de bugün kıyasıya mücadeleler izleyeceğiz.
18 yaş kızlarda ise WCM Irmak Dai ve WFM Nezihe Ezgi Menzi 3,5 puanda zirvede yer alıyorlar.

29 Ocak 2016  Bugün  sabah 10.00'da şampiyonanın son turu oynanacak, şampiyonlar madalya ve kupalarına saat 16.00'da yapılacak ödül töreniyle kavuşacaklar.
 

Mardin Gençlik ve Spor Hizmetleri il Müdürlüğü görevine Hadi Çomaktekin'in gelmesiyle birlikte Mardin Spor'da adeta şaha kalktı.Çeşitli branşlarda son günlerde yakalanan başarıların tesadüfi olmadığı,bu olayla bir kez daha ortaya çıktı.

 

ARTUKLU HABER AJANSI-ANTALYA

 


23.9° / 12.1°
  • BIST 100

    10247,80%-0,86
  • DOLAR

    32,25% 0,12
  • EURO

    34,66% 0,25
  • GRAM ALTIN

    2396,48% 0,18
  • Ç. ALTIN

    3892,73% 0,00