Nusaybin'in Yeni Gözdesi Olacak Park İçin Çalışma Başladı.

Nusaybin Belediyesi, 8 Mart Mahallesinde ilçenin yeni gözdesi olacak yeni bir park çalışmalarına başladı.

Mardin 14.03.2023 13:29:00 0
Nusaybin

Nusaybin Belediyesi, 8 Mart Mahallesinde ilçenin yeni gözdesi olacak yeni bir park çalışmalarına başladı.


Kaymakam ve Belediye Başkan Vekili Ercan Kayabaşı'nın talimatıyla 8 Mart Mahallesi Dicle Caddesi üzerinde 10 Bin Metrekarelik alanda park ve yeşil alan yapılacağı belirtildi.


Park ve Bahçeler Müdürlüğü ile Fen İşleri Müdürlüğü işbirliğinde yapılan park projesi için alana toprak serimi başladı. Proje kapsamında elektrik ve su alt yapısının yapılmasından sonra peyzaj ve ağaçlandırma çalışmalarının gerçekleştirileceği bildirildi.
Nusaybin'in yeni gözdesi olacak park ve yeşil alanda incelemelerde bulunan Kaymakam ve Belediye Başkan Vekili Ercan Kayabaşı, proje hakkında görevlilerden bilgi aldı.


Vatandaşların yoğun şekilde yaşadığı 8 Mart Mahallesi Dicle Caddesinde imarda yeşil alan olan 10 bin metrekarelik alanda yeni bir park inşa edeceklerini kaydeden Kaymakam ve Belediye Başkan Vekili Kayabaşı, Nusaybin'i güzelleştirme çalışmalarına ara vermeden devam edeceklerini söyledi. Belediyenin kendi imkânlarıyla daha önce 26 bin metrekarelik alanda Sınır Park Mesire Alanını inşa ettiğini hatırlatan Kaymakam ve Belediye Başkan Vekili Kayabaşı, "Sınır Park ve Mesire Alanı projemizden sonra 8 Mart Mahallemizde vatandaşlarımız için ihtiyaç olduğunu düşündüğümüz 10 bin metrekarelik alanda park çalışmalarına başladı. Şuanda alana toprak serimi çalışmaları yapılıyor. Alt yapı çalışmalarından sonra şehrimize yakışır şekilde yapacağımız bir peyzaj çalışması ile parkımızı hemşerilerimizin hizmetine sunacağız. Aziz Nusaybinli hemşerilerimiz hizmetin en iyisini hak ediyor. Bizler de Kaymakamlık ve Belediye olarak en iyi şekilde hizmet etmeye çalışıyoruz. Parkımızın şimdiden hemşehrilerime hayırlı olmasını temenni ediyorum" şeklinde konuştu.


Kaymakam ve Belediye Başkan Vekili incelemelerden sonra park çalışmalarının hızlandırılması talimatını verdi.

 

 

ARTUKLU HABER AJANSI-MARDİN/NUSAYBİN


25.5° / 14.2°
  • BIST 100

    10045,70%-0,37
  • DOLAR

    32,43% -0,08
  • EURO

    34,74% -0,03
  • GRAM ALTIN

    2418,84% -0,12
  • Ç. ALTIN

    3886,52% 0,00