NUSAYBİN`DE ``UTANÇ DUVARI``GERGİNLİĞİ

Mardin`in Nusaybin ilçesi ile Suriye`nın kamışlı ilçesi arasında örülmek istenen ,duvar için harekete geçildi. Duvarın örüldüğü noktada girişimi engellemek isteyen BDP'liler mayınlı arazide bulunan inşaata yürüdü

Polisiye Haberler 15.10.2013 22:47:19 0
NUSAYBİN`DE ``UTANÇ DUVARI``GERGİNLİĞİ

Mardin`in Nusaybin ilçesi ile Suriye`nın kamışlı ilçesi arasında örülmek istenen ,duvar için harekete geçildi. Duvarın örüldüğü noktada girişimi engellemek isteyen BDP’liler mayınlı arazide bulunan inşaata yürüdü.

Nusaybin-Kamışlı sınırında “kaçakçılığı önleme” adı altında başlayan duvar örme çalışmaları Nusaybin Belediyesi’nin girişimiyle durdurulmuştu. Ancak Kazı çalışmalarına yeniden başlanması gerginliğe yol açtı.Türkiye ile Suriye sınırı arasına örülen bu duvara karşı BDP Mardin İl Başkanı Reşat Kaymaz, Nusaybin Belediye Başkanı Ayşe Gökhan ve Nusaybinli vatandaşlar  “Utanç Duvarı”na karşı yürüdü. İnşaat çalışmalarını durdurmak isteyen Nusaybinliler adına konuşan Reşat Kaymaz duvarın kaçakçılığı önlemek için değil siyasi bir amaçla yapıldığınıiddia etti. Kürt halkının ne pahasına olursa olsun bu duvarın yapımını engelleyeceğini ve bu sebepten yaşanacak herhangi bir ölümden AKP hükümeti ve Başbakan’ın sorumlu olacağını söyledi.

Konuşmanın ardından duvar inşaatına yürüyen BDP’liler mayınlı arazide bulunan iş makinelerinin olduğu bölüme geçmek isteyen BDP’liler son anda fark ederek mayınlı bölge sınırındaki dikenli tellere tırmandılar. Protesto nedeniyle bölgeye askeri birlik ve çevik kuvvet takviyesi yapıldı. Bölge halkına askeri araçlardan sık sık kayıt altına alındıklarına ve tespit edildiklerine dair anonslar yapılarak dağılmaları istendi. 

 

ARTUKLU HABER AJANSI-NUSAYBİN/MARDİN


29° / 16.5°
  • BIST 100

    9722,09%0,80
  • DOLAR

    32,53% -0,04
  • EURO

    34,79% -0,18
  • GRAM ALTIN

    2439,98% 0,42
  • Ç. ALTIN

    3994,55% -0,61