Nusaybin'de Alkol, Tütün ve Madde Bağımlığı Çalıştayı Düzenlendi.

Nusaybin Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Ercan Kayabaşı Başkanlığında ve İlçe Sağlık Müdürlüğü sekretaryasında Alkol, Tütün ve Madde Bağımlığı Çalıştayı düzenlendi.

Mardin 16.04.2022 11:35:00 0
Nusaybin

Nusaybin Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Ercan Kayabaşı Başkanlığında ve İlçe Sağlık Müdürlüğü sekretaryasında Alkol, Tütün ve Madde Bağımlığı Çalıştayı düzenlendi.

Program, İlçe Sağlık Müdürü Vedat Yıldız'ın açılış konuşması ve Psikolog Enis Sert'in sunumuyla başladı.

Ülkemizde, ilimizde ve ilçemizde bağımlılıkla mücadele konusunda yapılan çalışmaların anlatıldığı programda, Alo 171 Sigara Bırakma Danışma hattı ve Alo 191 Uyuşturucu ile Mücadele Danışman hattının tanıtımı yapılarak daha yaygın kullanılması üzerine konuşuldu.

Programda konuşan Kaymakam ve Belediye Başkan Vekili Ercan Kayabaşı ise tütün, alkol ve uyuşturucu bağımlılığıyla mücadele ile birlikte bilişim bağımlılığının da giderek arttığını söyledi.

Mücadelenin sadece Kolluk Kuvvetlerinin tek başına yürütebileceği bir mücadele olmadığını vurgulayan Sayın Kayabaşı: "Önemli olan insanların bu illete bulaşmasını önlemektir. Bu konuda kolluğumuz, askerimiz, polisimiz ve sağlık birimleri zaten gerekli çalışmaları yapıyorlar. Ama mücadelede bizim için velilerimizin ve toplumun tüm kesimlerinin desteği gerekiyor. Burada ailelerimize, Sivil Toplum Kuruluşlarımıza, tüm vatandaşlarımıza görev düşüyor. En ufak şüpheli durumda mutlaka 112 Acil Çağrı Merkezi’ne bilgi verilmesi gerekiyor" dedi.

Toplantı, İlçe Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Grup Amirliği görevlilerinin sunumuyla sona erdi.

 

 

ARTUKLU HABER AJANSI-MARDİN/NUSAYBİN


31.3° / 19.3°
  • BIST 100

    9982,15%0,67
  • DOLAR

    32,41% -0,06
  • EURO

    34,81% 0,21
  • GRAM ALTIN

    2434,19% -0,17
  • Ç. ALTIN

    3980,20% 0,00