Nusaybin'de 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Etkinlikleri

15 Temmuz hain darbe girişiminin 7. yılında Nusaybin'de çeşitli programlar düzenlenek aziz şehtilerimiz anıldı, Zafer Gecesi kutlandı.

Mardin 18.07.2023 11:19:00 0
Nusaybin

15 Temmuz hain darbe girişiminin 7. yılında Nusaybin'de çeşitli programlar düzenlenek aziz şehtilerimiz anıldı, Zafer Gecesi kutlandı.

Nusaybin Kaymakamlığı tarafından organize edilen 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri çerçevesinde Cumhuriyet Meydanında fotoğraf sergisi açıldı.

Program saygı duruşunda bulunma ve İstiklal Marşı okunmasıyla başladı. Daha sonra Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın konuşması canlı olarak izlendi.

15 Temmuz darbe girişimi sırasında şehit olan vatandaşlarımız için İlçe Müftüsü Hasan Yeşildal tarafından yapılan duadan sonra darbe gecesini anlatan sinevizyonlar izlendi.

Programda bir konuşma yapan Kaymakam ve Belediye Başkan Vekili Ercan Kayabaşı;
"Bundan 7 yıl önce 15 Temmuz gecesi, hain odaklar ülkemizi, milletimizi, demokrasimizi, Cumhuriyetimizi ve aydınlık geleceğimizi yok etmek için harekete geçmiş, milletin silahlarını yine bu aziz ve fedakar millete doğrultarak kanlı bir darbe girişiminde bulunmuşlardı. Ancak, milletimiz bu kanlı darbe girişimini ölümü göze alarak, sokakları ve meydanları doldurmak suretiyle başarısızlığa uğratmış, 1071 Malazgirt Zaferiyle yurt edindikleri bu topraklara ebediyen sahip çıkacaklarını tüm dünyaya bir kez daha göstermişlerdir.

Bu hain darbe girişimi milletimiz, Meclisimiz, demokrasimiz, Cumhuriyetimiz ve aydınlık yarınlarımızla birlikte şanlı ordumuza karşı da yapılmıştır. Ancak şunun bilinmesini isteriz ki Ömer Halisdemir gibi sayısız yiğitlerimizle dolu ordumuz bizim her zaman gururumuz ve gözbebeğimizdir.

Aziz milletimiz 15 Temmuz gecesi genciyle yaşlısıyla kadınıyla erkeğiyle din, ırk, mezhep ayrımı gözetmeksizin tek vücut halinde hainlere karşı dimdik durmuş, kalbindeki iman ve vatan sevgisi ile tanklara göğüs germiş, Çanakkale ve İstiklal Savaşımızdaki Milli Mücadele ruhunun halen taze kaldığını tüm hain odaklara bir kez daha ispat etmek suretiyle kahramanlıklarla dolu şanlı tarihine bir yenisini daha eklemiştir.

Kıymetli misafirler. Artık her yıl, 15 Temmuz Şehitlerini anma, Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinliklerinde Aziz şehitlerimiz ve gazilerimiz, cesaretleri, dirayetleri, kararlı ve dik duruşlarıyla gönülde yâd edilecek, hatıraları gelecek nesillere aktarılacak ve 15 Temmuz hain darbe girişimi unutulmayacak unutturulmayacaktır.
  
Tüm bu duygu ve düşüncelerimle 15 Temmuz gecesinde ve vatan müdafaasında yaralanan tüm gazilerimize acil şifalar diliyor, hain darbe girişiminde şahadet mertebesine ulaşan  tüm şehitlerimize Allahtan rahmet diliyor, kendilerini minnet ve şükranla anıyorum.


15 Temmuz Demokrasi Zaferimiz Kutlu olsun!" ifadelerini kullandı.

Saat 00:13'te tüm camilerden okunan salalarla program sona erdi.

Nusaybin'de yapılan 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinliklerine, Kaymakam ve Belediye Başkan Vekili Ercan Kayabaşı, Garnizon Komutanı P. Bnb. Fatih Dağhan Koçak, Cumhuriyet Başsavcısı Furkan Öztürk, İlçe Jandarma Komutanı J. Yarbay Sabittin Keskin, İlçe Emniyet Müdürü Asım Aşkın, Jandarma Komando Tabur Komutanı J. Yarbay İzzet Şeref, AK Parti İlçe Başkanı Mehmet Latif Özel, Kamu kurum ve kuruluş yöneticileri ile vatandaşlar katıldı.

 

 

ARTUKLU HABER AJANSI-MARDİN/NUSAYBİN


32.5° / 19.9°
  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19