NUSAYBİN İLÇESİNDE NUMARATAJ ÇALIŞMASI DEVAM EDİYOR

Nusaybin Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürlüğü Numarataj Biriminin, ilçe genelinde başlattığı numarataj çalışmaları aralıksız olarak devam ediyor.

21.04.2021 10:37:00 0
NUSAYBİN İLÇESİNDE NUMARATAJ ÇALIŞMASI DEVAM EDİYOR

Nusaybin Belediyesi  İmar ve Şehircilik Müdürlüğü Numarataj Biriminin, ilçe genelinde başlattığı numarataj çalışmaları aralıksız olarak  devam ediyor.

 

Nusaybin Belediyesi Numarataj Birimi ekipleri tarafından, sağlıklı ve düzenli bir kent adres oluşturulması için ilçe merkezinde yer alan 15 mahallede bulunan cadde/sokak ve binalarda numarataj tespit ve düzeltme çalışması sürdürülüyor.

 

İçişleri Bakanlığı Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü tarafından Mekânsal Adres Kayıt Sistemi Veri Üretimi ve Yaygınlaştırma Projesi kapsamında Nusaybin genelinde yapılan entegrasyon çalışmaları ile Adres ve Numaralandırmaya İlişkin Yönetmelik dahilinde tüm adreslerin güncellemesi yapılmış olup, adres değiştirme işlemlerinin çoğu gerçekleştirilmiştir. Bu kapsamda ilçe merkezinde bulunan 15 mahallenin 11’inde ki çalışmalar tamamlanmıştır. Yürütülen çalışma sayesinde tüm cadde/sokak ve binalar numaralandırılarak, elde edilen veriler Mekânsal Adres Kayıt Sistemi üzerine işleniyor.

 

Nusaybin Belediyesine bağlı İmar ve Şehircilik Müdürlüğü konu ile ilgili yaptığı açıklamada: “Mekânsal Adres Kayıt Sistemi ile vatandaşlara bundan sonra daha hızlı ve doğru hizmet üretilecek. Kurumlar açısından zaman, emek ve kaynak kaybının önüne geçilecektir. Adrese dayalı tespit ve numaralama ile ilgili diğer kurum ve kuruluşlar ile yazışma ve koordinasyonun sağlanması kolaylaşacaktır. Numarataj ekiplerimizce ilçe merkezinde yer alan Abdulkadirpaşa, Fırat, Yenişehir, İpekyolu, Gırnavas, 8 Mart, Barış, Devrim, Yenituran, Yeşilkent ve Selahaddin Eyyubi Mahallelerindeki numarataj güncelleme çalışmaları tamamlanmıştır. Diğer mahallelerimizde çalışmalar ise en kısa zamanda tamamlanacaktır” ifadeleri kullanıldı.

 

ARTUKLU HABER AJANSI-MARDİN/NUSAYBİN

 


26.3° / 15°
  • BIST 100

    9530,47%-0,18
  • DOLAR

    32,43% 0,09
  • EURO

    34,69% 0,09
  • GRAM ALTIN

    2480,42% 0,76
  • Ç. ALTIN

    4201,71% 0,00