Nusaybin İlçesinde Muhtarlarla İstişare Toplantısı Gerçekleştirildi.

Nusaybin Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Ercan Kayabaşı Başkanlığında Nusaybin ilçesindegörev yapan Muhtarlarla iştişare toplantısı gerçekleştirildi.

Mardin 17.03.2022 12:18:00 0
Nusaybin İlçesinde  Muhtarlarla İstişare Toplantısı Gerçekleştirildi.

Nusaybin Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Ercan Kayabaşı Başkanlığında Nusaybin ilçesindegörev yapan Muhtarlarla iştişare toplantısı gerçekleştirildi.

 

Nusaybin Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Ercan Kayabaşı Başkanlığında yapılan toplantıya AK Parti Nusaybin İlçe Başkanı Mehmet Latif Özel, Belediye Fen İşleri Müdürü Ramazan Akay, Park ve Bahçeler Müdürü Ramazan Doğan, Çevre ve Koruma Müdürü Şehmus Biltekin ile merkez ve kırsal tüm mahalle muhtarları katıldı.

 

Toplantının açılış konuşmasını yapan Nusaybin Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Kayabaşı, 2021 yılında asfalttan parke taşına, park ve yeşil alanlardan tesislere kadar birçok proje hayata geçirdiklerini bildirdi.

 

-“2022 YILI NUSAYBİN’İN HİZMET YILI OLACAK”

 

2021 yılında yapılan çalışmaların hız kesmeden devam ettiğini kaydeden Kaymakam ve Belediye Başkan Vekili Kayabaşı, 2022 yılının Nusaybin’in hizmet yılı olacağını söyledi.

Sadece merkez mahallelerde değil kırsal mahallelerimizde de yoldan tutun da taziye evlerine kadar tüm hizmetlerde vatandaşlarımızın yanında olacaklarını kaydeden Sayın Kayabaşı konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Belediye kaynakları vatandaşlarımıza yönelik kullanılırsa birçok hizmetin geldiğini önceki yıllarda gördük. Özellikle 2022 yılına vurgu yapıyorum. 2022 yılı Nusaybin’in hizmet yılı olacak. Nusaybin tarihinde olmadığı kadar asfalt yapacağız. Şuanda 100 kilometrelik asfalt çalışması için projemizi hazırlıyoruz. Ayrıca 500 bin metrekarelik kilitli park taşı çalışmalarımız bitme aşamasına geldi. Tüm cadde ve sokaklarımızı yaparak Nusaybin'in yol sorununu, sizlerin de desteğiyle tarihe gömeceğiz. Asfalt plentlerinin açılmasıyla birlikte ilçe merkezimizdeki tüm asfalt yamalarını tamamlayacağız.

Biz istiyoruz ki artık Nusaybinimiz, tarihiyle, güzellikleriyle, misafirperver kimliğiyle tanınmasın. Nusaybin'in kültür ve turizm destinasyonuna almak için çok büyük mücadele veriyoruz. Ramazan ayından sonra ilçemizde turist görmek ve turistik gezilerin düzenlenmesi için tur firmalarıyla görüşmelerimiz sürüyor.

Belediyemize bağlı Fidanlığımızda fidanlarımız yetişiyor. İlçemizde bulunan tüm yeşil alan ve park yerlerini en kısa sürede projelendirerek vatandaşlarımızın hizmetine sunacağız. Sınırda yaptığımız Park ve Mesire Alanını en geç yaz aylarında vatandaşlarımızın hizmetine sunacağız. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ı destekleriyle Çağ Çağ Deresi çevresinde ilçemize yakışır bir Millet Bahçesi yapacağız. Projesi bitme aşamasına gelen Millet Bahçemiz, Sayın Cumhurbaşkanımızın Nusaybinimize bir hediyesi olacak.

Yarı Olimpik Kapalı Yüzme Havuzumuz çok kısa bir sürede bitiyor. Kırsal mahalledeki çocuklarımız ve hanım kardeşlerimiz için özel günler ayarlayıp onların da havuzdan faydalanmasını sağlayacağız. 1000 kişilik Spor Salonu projemiz çok yakın bir zamanda ihaleye çıkacak. Havuz alanı ile birlikte o bölgeyi bir Spor Külliyesi haline getirmeyi planlıyoruz. Ayrıca 10 Halı Saha ve 10 Basketbol Potas çalışmalarımız başladı.

Hayvan Barınağı çok önemli bir konu bizim için. Belediyemiz tarafından yaklaşık 6 dönüm arazi üzerine çalışmalar başladı. Hayvan Barınağının faaliyete girmesiyle kısa bir sürede bu konuyu çözüme kavuşturacağız.”dedi.

 

Kaymakam ve Belediye Başkan Vekili Ercan Kayabaşı, Nusaybin’de yapılan çalışmalar için kendilerine her konuda destek veren Mardin Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili .   Mahmut Demirtaş ve AK Parti Yönetimine teşekkür etti.

 

Toplantı, Muhtarların görüş ve öneri ile sona erdi.


26.4° / 16.1°
  • BIST 100

    9524,59%-0,06
  • DOLAR

    32,60% 0,53
  • EURO

    34,31% 0,48
  • GRAM ALTIN

    2505,87% 0,88
  • Ç. ALTIN

    4168,04% 0,00