NUSAYBİN İLÇESİNDE İLK KEZ 'HAMSI FESTİVALİ'DÜZENLENDİ

Mardin Büyükşehir Belediyesi, Kaymakamlık, Nusaybin Belediyesi ile Esnaf ve Sanatkârlar Odası iş birliğinde SerkanHamza sponsorluğunda ilk defa düzenlenen Hamsi Festivaline Nusaybinliler büyük ilgi gösterdi.

Mardin 26.03.2022 20:02:00 0
NUSAYBİN İLÇESİNDE İLK KEZ

Mardin Büyükşehir Belediyesi, Kaymakamlık, Nusaybin Belediyesi ile Esnaf ve Sanatkârlar Odası iş birliğinde SerkanHamza sponsorluğunda ilk defa düzenlenen Hamsi Festivaline Nusaybinliler büyük ilgi gösterdi.

 

Mitanni Kültür Merkezi’nde düzenlenen festivale, Mardin Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mahmut Demirtaş, eşi Beyhan Demirtaş Hanımefendi, Kaymakam ve Belediye Başkan Vekili Ercan Kayabaşı, eşi Nigar Kayabaşı Hanımefendi, Vali Yardımcıları, İlçe Kaymakamları, Kamu Kurum ve Kuruluş Yöneticileri, STK Temsilcileri ve binlerce Nusaybinli katıldı.

 

SerkanHamza işletme Yöneticisi Hamza Alak ile Nusaybin Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Ömer Özel’in konuşmalarından sonra selamlama konuşması yapan Kaymakam ve Belediye Başkan Vekili Kayabaşı, Nusaybin'in insanı, tarihi ve doğal güzellikleriyle Türkiye'ye örnek gösterilecek bir ilçe olduğunu dile getirdi. Sayın Kayabaşı, huzur ve barış kenti Nusaybin'de ilkini gerçekleştirdikleri festivalde kardeşliğin ne kadar perçinleştiğinin göstergesi olduğunu söyledi.

 

Daha sonra vatandaşlara hitap eden Mardin Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili  Mahmut Demirtaş, ilk kez yapılmasına rağmen festivale yoğun ilgi gösterildiğini kaydetti.

 

Bölgenin "Huzur Adası"na dönüştüğünü belirten Mardin Valisi Demirtaş, "Nusaybin’e alt yapı, üst yapı yatırımları ile çok önemli hizmetler yapıyoruz. Bugün muhteşem bir manzara var, büyük bir coşku var. Hakikaten birilerini kıskandıracak kadar muhteşemsiniz. Bu ülkemizin en fazla ihtiyaç duyduğu, son zamanlarda en çok konuştuğumuz, birlik ve beraberlik kavramı içerisinde olmamamız hakikaten bizleri memnun etti. Çok şükür artık Mardinimizde bir güvenlik probleminin olmadığını, insanlarımızın huzur içinde yaşadığını görüyoruz, bu da bizi çok mutlu ediyor. Birlik ve beraberlik içerisinde hep birlikte Mardinimizi ve ülkemizi büyüteceğiz” şeklinde konuştu.

 

Konuşmalardan sonra Mardin Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mahmut Demirtaş, Nusaybin Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Ercan Kayabaşı ile Nusaybin Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Ömer Özel, kazanlarda pişirilen balıkları vatandaşlara ikram etti.

 

Mardin Valisi Mahmut  Demirtaş ve Nusaybin ilçe Kaymakamı Ercan  Kayabaşı, Mitanni Kültür Merkezi avlusunda bulunan binlerce hemşehrimizin eğlencesine ortak olarak halay çekti.

 

Festivalin sonunda Mitanni Kültür Merkezi’nde Usta Öğreticiler tarafından sergilenen Sıfır Atık Sergisi ziyaret edildi.

 

 

ARTUKLU HABER AJANSI-MARDİN/NUSAYBİN


32.5° / 19.9°
  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19