NUSAYBİN İLÇESİNDE 23 NİSAN COŞKU İLE KUTLANDI

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı 102. Yıl Dönümü Kutlamaları çerçevesinde Nusaybin’de kutlamalar gerçekleştirildi.

Mardin 23.04.2022 13:37:00 0
NUSAYBİN İLÇESİNDE 23 NİSAN COŞKU İLE KUTLANDI

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı 102. Yıl Dönümü Kutlamaları çerçevesinde Nusaybin’de kutlamalar gerçekleştirildi.

 

Nusaybin ilçesinde kutlamalar, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ümit Çetin’in Cumhuriyet Meydanı’nda Atatürk Büstüne çelenk bırakmasıyla başladı. Saygı duruşunda bulunma ve İstiklal Marşı’nın okunmasından sonra kutlamalara Mitanni Kültür Merkezi’nde devam edildi.

 

Burada Kaymakam ve Belediye Başkan Vekili Ercan Kayabaşı, eşi Nigar Kayabaşı  ,  Garnizon Komutanı Piyade Yarbay Hakan Yılmaz, Cumhuriyet Başsavcısı Hami Can, İlçe Jandarma Komutanı J. Yarbay Kahraman Gürbüz ve İlçe Emniyet Müdürü Erhan Koç’un tören alanındaki yerlerini almasıyla kutlamalar başladı. 

 

Saygı duruşunda bulunma ve İstiklal Marşı’nın okunmasından sonra Türkiye Okullar arası Rafting Şampiyonası için ilçede bulunan takımların geçişleriyle yapıldı.

 

Daha sonra İlçe Milli Eğitim Müdürü Ümit Çetin, günün anlam ve önemini belirten konuşmasını yaptı.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nın 102. yıl dönümünü kutlamanın mutluluğunu yaşadıklarını belirten Çetin’in konuşması şöyle:

“Bu mutlu günde hep birlikte o günlerin şartlarına bir bakalım. O günler, 7 düvelden saldıran karanlık güçlere karşı, gençlerinin birçoğunu, başta 93 Harbi olmak üzere, Balkan Harplerinde, Kafkasya'da, Çanakkale'de kaybedildiği; kadın, çocuk, ihtiyar ve engelli oranının yüksek olduğu, yoksul düşüldüğü, ayağına giyecek çorabın, yiyecek ekmeğin, atacak kurşunun bulunmasında sıkıntı çekildiği, kaderinin masa başında çizildiği, toprağının galip devletlerce büyük bir iştahla paylaşıldığı, bu milleti hesaba katmadan hesapların yapıldığı günlerdi.

O gün galip devletlerin hesaplarını bozacak tek bir güç vardı. O da bu milletin ta kendisi idi. İşte bunu gören Büyük Önderin yapacağı ilk iş bu milleti söz sahibi yapmak olacaktı. Beklemeye tahammül yoktu. İşte o karar hemen alındı ve Türk Milleti’nin iradesini temsil eden Birinci Büyük Millet Meclisi açıldı. 23 Nisan günü, milletin kendi kaderini kendi eline aldığı, var olma ve yok olma savaşını verdiği, İmanı tam, kahraman bir ulusun, şaha kalktığı, haklarını kazanarak egemen olduğu ve bunu bütün dünyaya ilan ettiği gündür.

Sevgili çocuklar, Dünya'da çocuklarına bayram hediye eden ve bu bayramı bütün Dünya ile paylaşan ilk ve tek ülke Türkiye'dir. Böyle büyük bir zafer, niçin çocuklara armağan edilmiştir? Çünkü her insan çocuk olarak dünyaya gelmiştir ve dünyayı o gözlerle tanımıştır. Osmanlı Devleti'nin kurucusu büyük devlet adamı Osman Gazi de bir zamanlar çocuktu. Çağ açıp çağ kapayan, hiçbir milletin başarılı olup ele geçiremediği Konstantin'i İstanbul yapan, Fatih Sultan Mehmet de bir zamanlar çocuktu. Bu vatanın önderi büyük devlet adamı Mustafa Kemal Atatürk de bir zamanlar çocuktu.

Sevgili Öğrenciler; Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün bu bayramı sizlere armağan etmesi, sizlere ne kadar çok değer verdiğinin ve güvendiğinin en güzel işaretidir. Sizlerin de bu güvene layık olmak için var gücünüzle çalışacağınızdan şüphemiz yoktur.

Atatürk'ün sizlere olan şu hitabını hiç unutmayın. “Küçük hanımlar, küçük beyler! Sizler hepiniz geleceğin bir gülü, yıldızı, bir mutluluk parıltısısınız! Memleketi asıl aydınlığa boğacak sizsiniz. Kendinizin ne kadar mühim, kıymetli olduğunuzu düşünerek ona göre çalışınız. Sizlerden çok şeyler bekliyoruz.”

Sevgili Öğrenciler; Unutmayın! Bugün bizlerin bulunduğu bu makam ve mevkilerde gelecekte sizler yer alacaksınız. Bugün burada coşkunuzu paylaşan büyükleriniz sizden araştıran, düşünen, üreten, ahlaki ve insani değerlere sahip insanlar olarak yetişmenizi beklemektedirler. Sizlerde bu bilince sahip olmalısınız. Şimdiden sorumluluklarınızı yerine getirip geleceğe iyi hazırlanırsanız aydınlık yarınlar sizlerin olacaktır.

Sevgili Çocuklar; gün sizin gününüzdür, gelecek sizin geleceğinizdir.

Az sonra gösteri yapacak olan tüm öğrencilerimize başarılar diliyor bu güzel etkinlikleri hazırlayan öğretmenlerimizi tebrik ediyorum. Sevginin, kardeşliğin, hoşgörünün ve barışın hâkim olduğu bir dünyada el ele yaşamak ümidiyle;

Hepinize sağlıklı, mutlu yarınlar diliyor ve bayramınızı kutluyorum. Sağ olun, var olun.”

Günün anlam ve önemini belirten konuşmasından sonra öğrenciler şiirler okudu, çeşitli halk oyunları ve gösteriler sahneledi.

 

 

ARTUKLU HABER AJANSI-MARDİN/NUSAYBİN


23.2° / 12.9°
  • BIST 100

    10208,7%1,62
  • DOLAR

    32,38% 0,14
  • EURO

    34,78% 0,03
  • GRAM ALTIN

    2404,51% 0,33
  • Ç. ALTIN

    3877,87% 0,00