Nusaybin İlçesinde 11 Kasım Milli Ağaçlandırma Günü'nde fidan dikimi Gerçekleştirildi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın himayelerinde başlatılan 11 Kasım Milli Ağaçlandırma Günü'nde 'Geleceğe nefes, dünyaya nefes' kampanyası çerçevesinde Nusaybin ilçesinde belirlenen alanlarda fidan dikildi.

Mardin 12.11.2021 12:00:00 0
Nusaybin İlçesinde 11 Kasım Milli Ağaçlandırma Günü

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın himayelerinde başlatılan 11 Kasım Milli Ağaçlandırma Günü'nde 'Geleceğe nefes, dünyaya nefes' kampanyası çerçevesinde Nusaybin ilçesinde belirlenen alanlarda fidan dikildi.

 

Mardin Orman İşletme Müdürlüğü, Nusaybin İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü, Nusaybin Belediyesi ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğinde yapılan fidan dikme programına katılan Nusaybin Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Ercan Kayabaşı, öğrencilerle birlikte fidan dikti.

11 Kasım Milli Ağaçlandırma Günü dolayısıyla bugün Türkiye geneli 252 Milyon fidan dikildiğini belirten Kayabaşı, ekonomik, ekolojik ve sosyal açıdan büyük öneme sahip olan ormanlarımızı korumak, sürdürülebilir şekilde yönetmek ve gelecek nesillerimiz için yurdumuzu daha sağlıklı ve yaşanabilir kılmak amacıyla fidan dikmenin çok önemli olduğunu belirtti.

Çocuklarımıza fidan ve ağaç sevgisini aşılamak, yeşil alanlarımızı korumak için küçük yaştan itibaren bu tür projelerin içerisinde yer almaları gerektiğini ifade eden Kayabaşı, "Ülke genelinde ağaç ve orman sevgisini geliştirerek gelecek nesillerin çevre bilinciyle yetişmesini sağlamak daha yeşil bir Nusaybin, daha yeşil bir Türkiye için çok çalışmaya devam edeceğiz. 11 Kasım “Milli Ağaçlandırma Günü”nde daha yeşil bir Türkiye için eller toprağa değsin yarınlarımız yeşersin. “Geleceğe Nefes” sloganıyla diktiğimiz fidanlarımızın ağaca, ağaçlarımızın ormana dönüşmesini diliyorum" şeklinde konuştu.

11 Kasım Milli Ağaçlandırma Günü fidan dikme etkinliğine Nusaybin ilçe Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Ercan Kayabaşı, Cumhuriyet Başsavcısı Hami Can, İlçe Jandarma Komutanı J. Yarbay Kahraman Gürbüz, Kamu Kurum ve Kuruluş yöneticileri, siyasi parti ve STK temsilcileri ile öğrenciler katıldı.

 

 

ARTUKLU HABER AJANSI-MARDİN/NUSAYBİN

 


30.6° / 19.5°
  • BIST 100

    9716,77%-0,05
  • DOLAR

    32,50% -0,11
  • EURO

    34,92% 0,44
  • GRAM ALTIN

    2434,89% 0,50
  • Ç. ALTIN

    3991,84% -0,04