NUSAYBİN İLÇE KAYMAKAMI ERCAN KAYABAŞI'DAN '19 MAYIS'MESAJI

Nusaybin ilçe Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Ercan Kayabaşı, Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nın 103. Yıl Dönümü Dolayısıyla Bir Mesaj Yayımladı.

Mardin 18.05.2022 18:43:00 0
NUSAYBİN İLÇE KAYMAKAMI ERCAN KAYABAŞI

Nusaybin ilçe Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Ercan Kayabaşı, Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nın 103. Yıl Dönümü Dolayısıyla Bir Mesaj Yayımladı.Kayabşı mesjında;

 

“Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşuna giden yolda, ilk ve en anlamlı adımı oluşturan, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün, 19 Mayıs 1919'da Samsun'a çıkarak, Yüce Türk Milletinin sonsuza kadar bağımsızlığı için, kurtuluş meşalesini ateşlediği, Aziz Milletimizin birlik ve beraberliğinden almış olduğu güçle hiçbir engel tanımayacağını tüm dünyaya ilan ettiği tarihin 103. Yıl dönümünü coşkuyla kutluyoruz.

Zaferlerle dolu şanlı tarihimizin en önemli dönüm noktalarından biri olan 19 Mayıs 1919 tarihi, kurtuluş meşalesinin Samsun’dan ateşlenerek, Anadolu’nun her köşesine yayıldığı ve Cumhuriyetimizin kuruluşuna uzanan sürecin de başladığı tarihtir. Mustafa Kemal Atatürk’ün Samsun’a ayak basarak milli mücadeleyi başlattığı günü Gençlik ve Spor Bayramı olarak Türk Gençlerine armağan etmesi son derece anlamlı ve gençlere duyulan güvenin de simgesidir.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk tarafından bugünün gençlere armağan edilmesinin hepimiz için büyük bir anlamı vardır. Gazi Mustafa Kemal Atatürk, Gençliğe hitabesindeki: “ Ey Türk gençliği! Birinci vazifen; Türk istiklalini, Türk cumhuriyetini, ilelebet muhafaza ve müdafaa etmektir.” ifadesiyle 19 Mayıs 1919’da yakılan bağımsızlık meşalesiyle kurulan ve aydınlanan genç Türkiye Cumhuriyetini gençlere emanet ederek Türk Gençliğine duyduğu güveni göstermiştir.

Bugünün, "Gençlik ve Spor Bayramı" olarak kutlanması ülkemizin geleceği olan gençlerimizle bütünleşmemiz ve onlarla aynı coşkuyu paylaşarak, geleceğe daha umutla bakmamızı da sağlamaktadır.

Bilgi çağı olarak nitelendirilen çağımızda, ülke kalkınmasını sağlayacak olan gençlerimizin, modern çağın gereklerine uygun olarak yetiştirilmesi için, bugünün yetişkinlerine düşen görev ve sorumlulukların bilincindeyiz.

Gençlerimizin geleceğe emin adımlarla ve toplumsal faydalarımızı dikkate alarak, ailesine ve ülkesine yararlı bireyler olarak yetişmeleri en büyük arzumuzdur. Türk Milleti'nin tüm bireyleri, bu konuda gençlerimize güvenerek, geleceğe umutla bakmaktadır.

Bu duygu ve düşüncelerle, Cumhuriyetimizin kurucusu olan Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını bir kez daha saygı ve rahmetle anıyor, başta gençlerimiz olmak üzere değerli Nusaybinli hemşehrilerimizin ve Aziz Milletimizin 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı'nı kutluyorum” ifadelerini kullandı.

 

 

ARTUKLU HABER AJANSI-MARDİN/NUSAYBİN

 


18.6° / 8.1°
  • BIST 100

    9079,97%3,1
  • DOLAR

    32,36% 0,15
  • EURO

    34,94% -0,30
  • GRAM ALTIN

    2323,95% 0,21
  • Ç. ALTIN

    3843,45% 0,00