NUSAYBİN BELEDİYESİNDEN ÖNEMLİ DUYURU

Nusaybin Belediyesi Ilısu Barajı Rezervuar Alanı Ve Barajı Mansap Kısmına Vatandaşların Girmemesi Hakkında duyuru yayınladı.

Mardin 15.05.2023 20:28:00 0
NUSAYBİN BELEDİYESİNDEN ÖNEMLİ DUYURU

Nusaybin Belediyesi  Ilısu Barajı Rezervuar Alanı Ve Barajı Mansap Kısmına Vatandaşların Girmemesi Hakkında duyuru yayınladı.Nusaybin Belediyesi tarafından yayınlanan duyuru şöyle;

 

‘’Ilısu Barajı Rezervuar Alanı Ve Barajı Mansap Kısmına Vatandaşların Girmemesi Hakkında.

ÖNEMLİ DUYURU !

 Ilısu Prof. Dr. Veysel Eroğlu Barajı ve HES (Hidroelektrik Santrali) rezervuar alanından etkilenen Diyarbakır, Batman, Siirt, Mardin ve Şırnak illeri sınırları içerisinde kalan rezervuar alanına havaların ısınmasıyla birlikte yüzmek, balık avlamak, piknik yapmak veya başka amaçlar ile birlikte can ve mal güvenliği açısından girilmesi Tehlikeli ve Yasaktır

.

Elektrik üretimi için kullanılan türbinlerin ilgili kurulun talepleri üzere (zamanlı-zamansız) üretim yapıldığından çalışacak türbin sayısı anlık değişmektedir. Bazı türbünlerin bakım-onarım veya talimat gereği devre dışı kaldığı zamanlarda nehir suyu seviyesi düştüğünden , barajın mansap kısmında (Şırnak Güçlükonak, Cizre) vatandaşlar balık tutma, yüzme, hayvan otlatma gibi nedenlerle nehir yatağına inmektedir. Türbinlerin çalışmasıyla beraber nehir suyu seviyesi ani olarak yükselmekte can ve mal kaybı yaşanması ihtimali ortaya çıkmaktadır. Bu sebeplerle vatandaşlarımızın barajın mansap kısmında nehre can ve mal güvenliği açısından girilmesi TEHLİKELİ VE YASAKTIR.
Can güvenliğinin korunması ve üzücü olayların yaşanmaması için bu uyarılara dikkat edilmesi önemle rica olunur. 'denildi.

 

 

ARTUKLU HABER AJANSI-MARDİN/NUSAYBİN

 


19.2° / 10.6°
  • BIST 100

    10276,88%0,67
  • DOLAR

    32,34% -0,07
  • EURO

    34,74% 0,06
  • GRAM ALTIN

    2390,37% -0,26
  • Ç. ALTIN

    3880,65% 0,07