NUSAYBİN VE SURİYELİLERE İFTAR YEMEĞİ

Nusaybin?de terörden zarar görerek Kızıltepe İlçesine gelen vatandaşlarla , Suriye?de ki olumsuz gelişmelerden dolayı yerlerini terk ederek Kızıltepe ilçesine yerleşen misafir ailelere iftar programı düzenlendi.

Mardin 20.06.2016 18:41:44 0
NUSAYBİN VE SURİYELİLERE İFTAR YEMEĞİ

Nusaybin’de terörden zarar görerek Kızıltepe İlçesine gelen vatandaşlarla , Suriye’de ki olumsuz gelişmelerden dolayı yerlerini terk ederek Kızıltepe ilçesine  yerleşen misafir ailelere iftar programı düzenlendi. 

İftar programına Mardin Valisi  Mustafa YAMAN,  Kaymakam  Ali GÜLDOĞAN, İlçe Müftüsü Mahsum TAŞÇI, Kamu kurum müdürleri, STK ve oda temsilcileri, Bölge alimleri, Kanaat önderleri, siyasi parti temsilcileri, misafir aileler ve çok sayıda davetli katıldı. 

          Masaları tek tek dolaşarak   misafir ailelerin sorunlarını dinleyen Mardin Valisi Mustafa YAMAN, misafir ailelere bugüne kadar birçok desteğin sağlandığını bu hizmetlerin bundan sonrada devam edeceğini belirtti.

          Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan iftar programda Kızıltepe ilçe Müftüsü Mahsum TAŞÇI tarafından okunan dua ve akşam ezanıyla birlikte iftarlar açıldı. 

         İftardan sonra davetlilere hitaben bir konuşma yapan Kızıltepe ilçe  Kaymakamı  Ali GÜLDOĞAN,“Tarihinde zarafetle, nezaketle, estetikle anılan Mardin’imiz,  maalesef son bir yıldır hep şiddetle, huzursuzlukla, terörle anılır oldu. Tabi terörün yakıcı etkileriyle birçok vatandaşımız yerinden yurdundan oldu ve birçok Nusaybinli kardeşimiz bu gün ilçemizde bizlerle birliktedirler. Yine Suriye’deki olumsuz gelişmelerden ötürü yerinden yurdundan olan bir çok kardeşimiz ülkemizde, ilçemizde yine bizlerle birliktedirler. Gönüllerini ve yüreklerini bu misafirlerimize açan Kızıltepeli gönül dostlarımız kardeşlerimiz çok güzel bir ev sahipliği ile bu birlikteliği her geçen gün biraz daha güzel bir şekilde taçlandırıyor. Tabi bizlerde bu birlikteliği bu kutlu Ramazan sofrasında bir araya getirmek suretiyle sizlerle buluşmak istedik. Ben uzaktan yakından gelen tüm kardeşlerimize buraya geldikleri için teşekkür ediyorum.” Dedi. 

 

ARTUKLU HABER AJANSI-KIZILTEPE


31.3° / 19.3°
  • BIST 100

    9982,15%0,67
  • DOLAR

    32,41% -0,06
  • EURO

    34,81% 0,21
  • GRAM ALTIN

    2434,19% -0,17
  • Ç. ALTIN

    3980,20% 0,00