NUSAYBİN MÜFTÜLÜĞÜ VATANDAŞLARA AŞURE DAĞITTI

Nusaybin Müftüsü İrfan Açık tarafından Aydınlar Camiinde okunan ?Camiler Ve Din Görevlileri Haftası? kapsamındaki hutbeden sonra Muharrem ayı nedeniyle cemaate ve vatandaşlara ?Aşure? dağıtıldı.

12.10.2016 13:33:22 0
NUSAYBİN MÜFTÜLÜĞÜ VATANDAŞLARA AŞURE DAĞITTI

Nusaybin Müftüsü İrfan Açık tarafından Aydınlar Camiinde okunan “Camiler Ve Din Görevlileri Haftası” kapsamındaki hutbeden sonra Muharrem ayı nedeniyle cemaate ve vatandaşlara “Aşure” dağıtıldı.

 

Nusaybin ilçe Müftülüğü tarafından,Aydınlar Camiinin önünde   cemaate ve   vatandaşlara aşure ikram edilerek Muharrem Ayı ve Aşure’nin sağladığı manevi atmosferin önemine dikkat çekildi. 

 

Nusaybin ilçe Müftüsü İrfan Açık   aşure dağıtımına bizzat katılarak vatandaşlara aşure ikramında bulundu.

 

Artuklu Haber'e açıklamada bulunan Nusaybin iilçe Müftüsü İrfan Açık; “Muharrem ayı ve aşure günü, İslâm âlemi için önemli bir iklimdir. Her dinin, her toplumun özel kabul ettiği ve yıl içerisinde diğer zaman dilimlerinden farklı olarak değer verdiği ve kutladığı belirli gün ya da aylar vardır.

 

Elbette Yüce Dinimiz İslam’da da, bu tür günler, geceler ve aylar vardır. İşte Hicri takvimimizin ilk ayı olan Muharrem Ayı ve bu ayın 10. gününe tesadüf eden Aşure günüde bizler için bu önemli vakitlerdendir. Bu vesileyle Bugünkü vaazımızda Muharrem ayı ve Ehlibeyt sevgisini işledik, işlemeye gayret ediyoruz. Nusaybin Müftülüğü  olarak Aydınlar  Camii  önünde  cemaatimize ve halkımıza aşure ikram ettik. Rabbimizin yaptığımız işler dolayısıyla rızasını umuyor ve mübarek ayın bütün İslam âlemi için hayırlar getirmesini niyâz ediyoruz” dedi.

 

ARTUKLU HABER AJANSI-MARDİN/NUSAYBİN

HABER:MEMET GÖKBALIK


25° / 13.5°
  • BIST 100

    10169,43%-0,04
  • DOLAR

    32,29% 0,11
  • EURO

    35,00% 0,09
  • GRAM ALTIN

    2450,83% 0,20
  • Ç. ALTIN

    3912,88% 0,00