NUSAYBİN İLÇESİNDE NUMARATAJ VE TESPİT İŞLEMLERİ BALATILDI

Nusaybin Belediyesine bağlı İmar ve Şehircilik Müdürlüğüne bağlı Numarataj Birimi ekiplerince, sağlıklı bir kent adres envanteri oluşturulması ve kentleşmenin takibinin sağlanması için kent merkezinin genelinde bulvar, cadde/sokak ve binalarda numarataj ç

Mardin 4.07.2018 14:06:54 0
NUSAYBİN İLÇESİNDE NUMARATAJ VE TESPİT İŞLEMLERİ BALATILDI

Nusaybin Belediyesine bağlı İmar ve Şehircilik Müdürlüğüne bağlı Numarataj Birimi ekiplerince, sağlıklı bir kent adres envanteri oluşturulması ve kentleşmenin takibinin sağlanması için kent merkezinin genelinde bulvar, cadde/sokak ve binalarda numarataj çalışmasına başlanıldı.

 

Bu kapsamda da eksik olan sokak ve binaların dış kapı numaraların levhalama çalışmaları da yapılmaktadır. Ayrıca sokak, cadde ve bulvarlar ile binalar tek tek tespit edilerek dış kapı numaraları mevcut imar planına işlenmektedir. 

 
Yürütülen programlı çalışmalar sayesinde tüm cadde/sokak ve binalar numaralandırılarak elde edilen veriler mevcut imar planı ve ulusal adres veri tabanına (UAVT) işlenmektedir.  Kent merkezinde inşa edilen TOKİ binalarında da numarataj çalışmalarına başlanmıştır. 
 
 
İmar ve Şehircilik Müdürlüğü konu ile ilgili yaptığı açıklamada, hızlı ve doğru hizmet üretmek için ilçedeki numarataj çalışmalarına önem vererek hızlı bir şekilde uygulamaya geçtiklerini belirttiler. Ayrıca zaman emek ve kaynak kaybının önüne geçilecepi belirtilen açıklamada Adrese dayalı tespit ve numaralama ile ilgili diğer kurum ve kuruluşlar ile yazışma ve koordinasyonun sağlanmasnıın da   kolaylaşacağı ve . Eksik ve hatalı olan adres bilgileri Adres Kayıt Sistemi üzerinden düzeltildiği belirtildi.
 
 
 
 
ARTUKLU HABER AJANSI-MARDİN/NUSAYBİN
 
 

31.4° / 20.5°
  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19