NUSAYBİN`DE İLK KEZ `KARAKUCAK GÜREŞLERİ VE FLYBOARD``DÜZENLENDİ

Nusaybin Belediyesi Spor Müdürlüğü tarafından ilk kez düzenlenen ?Karakucak Güreşleri ve Flyboard? gösterilerine vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.

Mardin 21.10.2018 16:58:29 0
NUSAYBİN`DE İLK KEZ `KARAKUCAK GÜREŞLERİ VE FLYBOARD``DÜZENLENDİ

Nusaybin Belediyesi Spor Müdürlüğü tarafından ilk kez düzenlenen “Karakucak Güreşleri ve Flyboard” gösterilerine vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.

 

Nusaybin Belediyesi Spor Müdürlüğü tarafından ilk kez düzenlenen “Karakucak Güreşleri ve Flyboard” gösterilerine vatandaşların yanısıra gösterileri izlemek üzere, AK Parti Mardin Milletvekili Cengiz DEMİRKAYA ile İlçe Kaymakamı ve  Belediye Başkan Vekili  Mehmet BALIKÇILAR'da katıldı.



İlkleri yaşamaya devam eden Nusaybin'de etkinlikler ilk olarak güreş müsabakalarının kura çekilişiyle başladı. Sahaya gelen pehlivanlar ve vatandaşlarımız, şehitlerimiz için bir dakikalık saygı duruşunun ardından İstiklal Marşını okudular.



Nusaybin Barajı er meydanında güreşen pehlivanların rekabetine yoğun ilgi gösteren Nusaybinli vatandaşlar, bir an olsun gözlerini ayıramadı. Zaman zaman cep telefonlarıyla müsabakaları kaydeden vatandaşlar , bir ilki daha yaşadılar. Nusaybin  ilçesinde düzenlenen  birinci Karakucak Güreşleri herkes tarafından büyük beğeni topladı.



Etkinlik aralarında burada bulunan vatandaşlarımıza da çeşitli ikramlarda bulunuldu.


 1’inci Geleneksel Karakucak Güreşleri kapsamında, güreş adetleri gereğince güreş ağası ihalesi gerçekleşti. İhaleyi, Nusaybin Ticaret Borsası Başkanı  Necdet AKTAŞ alarak desteklerini sundu.



Müsabakalar sonucunda Ak Parti Mardin Milletvekili  Cengiz DEMİRKAYA ve Kaymakam Mehmet BALIKÇILAR, 1’inci Serhat ELVAN ve 2’nci Ali İhsan ARIÇ’a madalya ve kupa  verdiler.



Güreş etkinliklerinin ardından, Flyboard gösterileri başladı. Flyboard sporcularının akrobatik hareketleriyle yaptıkları gösteri, vatandaşlarımız tarafından büyük beğeni ile izlendi. Sporcularn su üzerinde gerçekleştirdiği gösteriler ile adeta yer çekimine meydan okudu.



 


25° / 13.5°
  • BIST 100

    10169,43%-0,04
  • DOLAR

    32,29% 0,11
  • EURO

    35,00% 0,09
  • GRAM ALTIN

    2450,83% 0,20
  • Ç. ALTIN

    3912,88% 0,00