Nusaybin`de çevre eğitimi seminerleri.

Nusaybin Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü ile ilçedeki Rehberlik Araştırma Merkezlerinin ortak çalışmasıyla,``Nusaybin Çevre Eğitimi Projesi` kapsamında geleceğimiz olan çocuklara çevre bilincini aşılama ve insan sağlığında önemi büyük olan ç

Mardin 8.11.2018 19:17:00 0
Nusaybin`de  çevre eğitimi seminerleri.

Nusaybin Belediyesi  Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü ile ilçedeki Rehberlik Araştırma Merkezlerinin ortak çalışmasıyla,''Nusaybin Çevre Eğitimi Projesi' kapsamında geleceğimiz olan çocuklara çevre bilincini aşılama ve insan sağlığında önemi büyük olan çevre bilinci anlatma amacıyla ilçe genelinde okullarda eğitim çalışmalarını  başlattı.

 

Çevre duyarlılığı ve sürdürülebilirlik konularında farkındalık yaratan eğitimler gerçekleştiren belediyemiz, yürüttüğü çalışmayla; 15 Temmuz Şehitler İlkokulu ve Ortaokulu'nda 365, Misakı-ı Milli İlkokul ve Ortaokulunda 460, Çocuk Gelişim Merkez'inde 65 öğrenciye eğitim vererek bilinçlendirme çalışmalarına diğer okullarda da devam edecek.

 

Gerçekleşen çevre eğitiminde; atık yönetimi, çevre kirliliği, enerji yönetimi, ekolojik ayak izi ve küresel ısınma konuları hakkında bilgiler verildi. Eğitimde ayrıca doğaya verdiği zararla önlenemez etkiler bırakan fosil yakıt gibi konularla ilgili detaylı bilgiler de verilerek doğal kaynakların sınırlı olduğu ve dikkatli kullanılması gerektiğinin vurgulandı.

 

Öğrencilerin yoğun ilgisiyle gerçekleştirilen Çevre Konulu Eğitim sonrasında öğrencilere çevre ve vektör konusunda merak ettiği sorular cevaplanarak farkındalık adına tohum ve bilgilendirme broşürleri dağıtıldı.

 

 

ARTUKLU HABER AJANSI-MARDİN/NUSAYBİN


29° / 16.5°
  • BIST 100

    9722,09%0,80
  • DOLAR

    32,54% 0,01
  • EURO

    34,81% -0,08
  • GRAM ALTIN

    2429,62% -0,01
  • Ç. ALTIN

    3994,55% -0,61