NUSAYBİN BELEDİYESİNİN HAVUZUNDA YÜZME ÖĞRENİYORLAR

Nusaybin Belediyesi tarafından Sosyal ve sportif faaliyetler kapsamında çocukların gelişimi ve yüzme öğrenebilmeleri için açtığı ücretsiz yüzme kursu, gerçekleştirilen yüzme yarışmasıyla sona erdi

Mardin 25.08.2019 13:31:13 0
NUSAYBİN BELEDİYESİNİN HAVUZUNDA YÜZME  ÖĞRENİYORLAR

Nusaybin Belediyesi tarafından Sosyal ve sportif faaliyetler kapsamında çocukların gelişimi ve yüzme öğrenebilmeleri için açtığı  ücretsiz yüzme kursu, gerçekleştirilen yüzme yarışmasıyla sona erdi.

 

Kayıtların başlamasıyla kursa büyük ilgi gösteren çocuklar, Haziran ayı itibariyle Oktay Mungan Tesislerinde 4 yüzme antrenörü eşliğinde yüzme öğrendi. 2 Cankurtaranın da bulunduğu tesislerde yüzme öğrenen 8 ile 14 yaşındaki 3.000 çocuk, yaz ayını dolu dolu geçirdiler. 

 

Kursun bugün sona ermesiyle birlikte yüzme tesislerinde yarışma düzenlendi. Eş Başkanlar Av.Semire NERGİZ, Ferhat KUT ve Nusaybin Belediyesi Meclis Üyeleri  de seyirciler arasında yerlerini aldı. Kıyasıya geçen yüzme yarışında dereceye giren yarışmacılara Eş Başkanlar  Av.Semire NERGİZ ve Ferhat KUT çeşitli hediyeler takdim etti.



NUSAYBİNLİ KADINLARDA YÜZME ÖĞRENDİ

 

Nusaybin Belediyesi Eş Başkanları Av.Semire NERGİZ ve Ferhat KUT, kursu sadece çocuklarla sınırlı tutmayıp, stres atmaları ve serinleyebilmeleri için Nusaybinli kadınlar için de yüzme günleri düzenlediler. Nusaybinli kadınlar kendilerine özel olarak ayrılan Cuma günlerinde yüzme öğrendi.

 


NUSAYBİN BELEDİYESİ KENDİ YÜZME TESİSİNE KAVUŞACAK



Eş Başkanları Av.Semire NERGİZ ve Ferhat KUT, okulların tatil olmasıyla birlikte yüzme öğrenmek isteyen 3.000 çocuğun burada yüzme öğrendiğini vurgulayarak, Nusaybinlilerin, Nusaybin Belediyesi’nin kendi imkânlarıyla yaptıracağı yüzme tesislerine önümüzdeki sene kavuşacağı müjdesini de verdiler. Eş Başkanlar ;  “Çocuklarımızın hepsi de yüzmeyi öğrendiler ve gayet güzel yüzüyorlar. Bilinçli bir şekilde havuza girmeyi öğrendiler. En önemlisi birlik ve beraberlik içerisinde arkadaşlıklarını pekiştirdiler, toplu halde yaşamayı ve paylaşmayı öğrendiler.” diye konuştular.

 

 

ARTUKLU HABER AJANSI-MARDİN/NUSAYBİN


25.1° / 14.8°
  • BIST 100

    10319,96%1,59
  • DOLAR

    32,26% 0,32
  • EURO

    35,15% 0,19
  • GRAM ALTIN

    2469,04% 0,06
  • Ç. ALTIN

    3948,78% 0,40