Nusaybin Belediyesinden Kömür denetimleri

Nusaybin Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü tarafından, kış ayının gelmesiyle beraber kömür denetimlerine başlandı. Yakılan kömür sonucu oluşan kirli dumanının zararlarından korunarak hava kalitesini arttırarak, standartlara uygun bir şekilde ka

Mardin 12.01.2018 09:42:40 0
Nusaybin Belediyesinden  Kömür denetimleri

Nusaybin Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü tarafından, kış ayının gelmesiyle beraber kömür denetimlerine başlandı. Yakılan kömür sonucu oluşan kirli dumanının zararlarından korunarak hava kalitesini arttırarak, standartlara uygun bir şekilde kaliteli kömürün kullanılmasını sağlayabilmek için site ve konutlarda kömür kontrolleri yapıldı.

 

Kömür, fosil bir yakıt türüdür. Karbon bakımından zengin olan kömür, yerin yüzeyine yakın, çeşitli derinliklerde bulunabilmektedir. Isınma başta olmak üzere birçok farklı alanda kullanılmaktadır. Fakat kalitesiz kömürlerin yüksek karbon salınımı nedeni ile hava kirliliği meydana gelmekte ve bu durum dolaylı  insanların da sağlığını etkilemektedir.  Bazı araştırmalara göre, son 14 yılda gerçekleşen erken ölümlerin 24.000’i kömür yakılması sonucu havaya yayılan ince partiküllerden kaynaklanmıştır. Kömür, yandıktan sonra içerisinde bulunan uçucu organik bileşikler, güneş ışığı sayesinde reaksiyonlara neden olarak hava kirliliğine neden olmaktadırlar. Kömürün diğer fosil yakıtlardan birçok üstünlüğü olmasına karşın, çevre kirletici etkisi sebebiyle pek çok sakıncası bulunmaktadır. Yanması sonucu açığa çıkan atıklar ağır metaller ve zehirli maddelerdir. Bu atıklar hem insan sağlığı hem de çevre için oldukça zararlıdır. Yanma sonucu insan sağlığına ve çevreye zarar verebilecek miktarda arsenik, kadmiyum, krom ve kurşun gibi elementler açığa çıkar. Bu kirletici unsurlar içme sularına, bitkilere ve hayvanlara ulaştığında tüm canlıların sağlığı açısından risk oluşturmaktadır.

 

 

ARTUKLU HABER AJANSI-MARDİN/NUSAYBİN

 


20.8° / 11.5°
  • BIST 100

    10055,98%-1,59
  • DOLAR

    32,23% 0,13
  • EURO

    34,78% -0,13
  • GRAM ALTIN

    2419,94% -0,99
  • Ç. ALTIN

    3924,06% -0,49