Nusaybin 2. Kültür ve Sanat Festivaline Yoğun İlgi

Nusaybin İlçe Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Ergün Baysal?ın talimatıyla Belediye Kültür, Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü tarafından organize edilen ?2?nci Kültür ve Sanat Festivali? başladı

Mardin 21.09.2017 18:04:55 0
Nusaybin 2. Kültür ve Sanat Festivaline Yoğun İlgi

Nusaybin  İlçe Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Ergün Baysal’ın talimatıyla Belediye Kültür, Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü tarafından organize edilen “2’nci Kültür ve Sanat Festivali” başladı

 

Nusaybin Kaymakamı  ve Belediye Başkan Vekili  Ergün Baysal’ın talimatıyla Belediyeye bağlı Kültür ve Basın Halkla İlişkiler Müdürlüğü tarafından organize edilen “2. Nusaybin Kültür ve Sanat Festivali" Mitanni Kültür Merkezi’nde Nurettin Şimşek’in Şiir dinletisi’in ardından  Erbane Topluluğu ile Mezopotamya Çalgıların sahne almasıyla  Nusaybin ilçesinde halkın yoğun katılımı ile başladı.

 

Mitanni Kültür Merkezinde beş gün sürecek olan festival büyük beğeni ile izlendi. Konserde halk Türkçe ve Kürtçe nağmelere büyük coşkuyla eşlik etti.

 

Halkeğitim, ÇATOM, Gülşilav Kadın Aile Hizmetler Müdürlüğü, Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü personelleri tarafından Mitanni Kültür Merkezi alanında stant açıldı. Stantlarda el sanatları, çevre duyarlılığı ile ilgili ürünler sergilendi.Vatandaşlara sunulan ürünler vatandaşlardan büyük beğeni topladı.

 

Nusaybin’in bir kültür, bir medeniyet, bir tarih şehri olduğunu vurgulamak isteyen Nusaybin Belediyesi, Kültür ve Sanat temalı festivalde Erbane Topluluğu, Mezopotamya Çalgıları, Mardin Diller ve Dinler Korosu konserleri, Seminer, Yarışma, Film Gösterimi, Festival Yürüyüşü, Çocuk tiyatrosu Oyunları ve son olarak Gece Yolcuları halk Konseri ile Mitanni Kültür Merkezinde gerçekleştirilecek.

 

 

 

ARTUKLU HABER AJANSI-MARDİN


25.1° / 14.8°
  • BIST 100

    10319,96%1,59
  • DOLAR

    32,26% 0,32
  • EURO

    35,15% 0,19
  • GRAM ALTIN

    2469,04% 0,06
  • Ç. ALTIN

    3948,78% 0,40